• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kole: Mi jedva 70, Srbija i po 90...

Autor mondo.rs

Selektor Francuske smatra da je čvrsta odbrana jedini put kojim njegova ekipa može do pobede i plasmana u finale Mundobasketa.

 Kole: Mi jedva 70, Srbija i po 90... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Brazilu smo se revanširali za poraz u grupi, ali Francuzi su nam još veći dužnici, zbog načina na koji su nas pobedili, minimalnom razlikom (73:74).

Obe selekcije ući će u polufinalni duel (petak, 22.00) na talasu trijumfalnih nastupa u prethodnoj rundi šampionata sveta, ali selektor Francuske Vensan Kole primećuje razliku u stilu igre i načinu na koji su "trikolori" i "orlovi" savladali Španiju i Hrvatsku, odnosno Brazil i Grčku.

"Oba tima su sada bolja nego kada smo se sastali u Granadi. Prednost Srbije u odnosu na nas je napadačka raznovrsnost. Oni su takođe bili defanzivno dobri na poslednjim utakmicama, ali dok se mi mučimo da ubacimo 70 poena, oni su pokazali da mogu da postignu i 90", izjavio je Kole na konferenciji za novinare u hotelu "Melia Castilla".

"Dakle, moramo da odigramo odličnu odbranu da bismo se nadali pobedi", najavio je francuski strateg da će tražiti igru na "mali" rezultat.

Kole je kao najopasnije u našem timu izdvojio Raduljica i Krstića, kao bolje napadače od Lovernja i Gobera, na spoljnim pozicijama Teodosića i Bogdanovića, a na krilu Kalinića i Bjelicu.

Dodao je da Srbe smatra naslednicima jugoslovenske škole košarke, od koje je i sam godinama učio.

"Recimo, Bogdan Bogdanović je mlad igrač, ali igra kao da je iskusan. On daje koševe, ali pokazuje i pamet, nestašluk, ume da prevari protivnika. To su sve odlike igrača poteklog iz jugoslovenske škole košarke".

Vensan Kole nas očigledno respektuje, međutim, "orlovi" nijednog trenutka ne smeju da pomisle da će isti takav pristup imati i francuski košarkaši na terenu.

Uostalom, oni su važeći prvaci Evrope, a mi sedmi na kontinentu. Zato slatkorečivost već iskusnog stratega "trikolora" treba da nam uđe na jedno uvo, a na drugo izađe...

Nadajmo se da će u petak oko ponoći biti razloga ne za komplimente, nego za Koleove čestitke, kao u slučajevima Focisa Kacikarisa i Rubena Manjana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC