• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROLIGA: Palasio MVP "Broj 2"

Samo je čudesan povratak Olimpijakosa, u režiji Lina Grira, sprečio Miltona Palasija da se okiti titulom MVP 4. kola "Top 16" faze Evrolige.

 EVROLIGA: Palasio MVP "Broj 2"  Izvor: MONDO

Grir je sa 27 poena (5/8 za dva, 3/4 za tri, 8/8 penali), šest asistencija, tri skoka, tri ukradene lopte i osam pretrpljenih faulova (za indeks uspešnosti 37), bio najzaslužniji za pobedu grčkih crveno-belih u Tel Avivu protiv Makabija (82:87).

Olimpijakos je gubio sa 63:73, sredinom poslednje četvrtine, kada je Grir nanizao deset poena u seriji 12:2 (75:75), posle čega su Grci došli do pobede u neizvesnoj završnici.

Samo zbog toga, prestižna titula MVP kola nije pripala Palasiju, koji je blistao u pobedi Partizana nad, do tog trenutka, neporaženim Montepaskijem u "Pioniru" (78:75).

Košarkaš rodom sa Belizea, meč je završio sa 26 poena (7/9 za dva, 1/2 za tri, 9/9 penali), kao i četiri skoka, asistenciju, dve ukradene i šest faulova nad njim. Sve za indeks 33.

Idealnu petorku, uz Grira i Palasija, činili bi još Omer Ašik iz Fenerbahčea (indeks 30), Zoran Planinić (TAU Keramika, 30) i Ramunas Šiškauskas (CSKA, 30).

Što se tiče rekorda, Teodoros Papalukas izjednačio je rekord "Top 16" faze Evrolige sa 12 asistencija u pobedi CSKA nad Lotomatikom u Rimu (54:82).

Grir je ostao najbolji strelac "Top 16" sa 22,5 poena po meču, Ašik predvodi blokere sa 4,25 rampi u proseku, dok je Terens Moris iz Makabija najbolji skakač druge faze takmičenja sa 10,3 skoka po utakmici.

Iako je sakupio 12 asistencija protiv u rimskoj pobedi, Papalukas nije najbolji dodavač u prethodna četiri kola. Ta titula pripada Dežuanu Kolinsu iz Žalgirisa, koji ima prosek od 6,8 asistencija po meču.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC