• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilijams: Hoću da razigram Zvezdu

Novi plejmejker crveno-belih svestan je velikih očekivanja javnosti. Kaže da neće imati problem sa tim i da je spreman da učini napadačku igru tima raznovrsnijom.

"Znam šta se od mene traži", nekoliko je puta u ponedeljak, sa osmehom izgovorio Markus Vilijams (28, 191), plejmejker i najiskusniji igrač novog tima Crvene zvezde Telekom.

Družeći se sa novinarima u Kombank areni, u okviru Evroliginog dana za medije, američki plejmejker rekao je da zna da ga mnogi vide kao lidera ekipe. Uostalom, zbog toga je i doveden, s obzirom na imena klubova za koje je igrao i partije koje je pružao.

Svi su svesni koliko može, pa je jasno da će igre Zvezdinog igrača sa brojem "tri" na dresu biti gledane sa posebnom pažnjom.

Za početak, "upada u oči" da je uzeo baš broj koji nosi malo igrača. Na primer, novi plejmejker Fenerbahčea Riki Hikmen jedan je od njih.

"Evroliga je od ove godine dozvolila da se uzmu brojevi od 0 do 99. Nemam poseban razlog zašto sam uzeo trojku. Jednostavno, sviđa mi se broj. Polovina je šestice koju sam nosio u Lokomotivi", objasnio je dobro raspoloženi Vilijams.

Važnije od broja je ono što će u tom dresu da radi na terenu. Od njega se, naravno, očekuje mnogo.

"Pokušaću da olakšam posao ekipi i da igračima kao što je Bobi stvaram lakše poene. Demarkus je prošle godine ovde bio sjajan. On je fenomenalan, doneo je drugačije stvari i pokušaću i ja da budem pravi plejmejker, da igračima stvaram šanse za šut i da radim neke stvari koje je on radio. Samo hoću da donesem timu ono što radim najbolje - hoću da dodajem loptu, da asistiram, da bi što više igrača učestvovalo u napadu", izjavio je Vilijams.

Na kraju prošle sezone, trener crveno-belih Dejan Radonjić hteo je plejmejkera drugačijeg profila od Demarkusa Nelsona. Tražio je igrača koji će doneti kreativnost u napadu i angažovao Amerikanca koji je jesenas blistao u Areni pred Delijama, u dresu Lokomotive Kubanj.

Izvor: MN PRESS Vilijams je već otkrio da je razgovarao sa Nelsonom pre nego što se odlučio za Zvezdu i neretko ga pominje u razgovoru.

"Hoću da donesem isti intenzitet koji sam doneo i prošle godine ovde. Pokušaću da to uradim u svakoj utakmici. Znam kakav je utisak ostavio Demarkus, on je sjajan igrač. Kao što sam ranije rekao, publika ovde uzbudi igrača i pamtim da je bilo uzbudljivo igrati protiv njihovog tima, mogu da zamislim kako će biti kada budu uz mene".

Na svom Twitter profilu preimenovao se u "Kosjana Vilovića".

"Kada sam prvi put stigao, čuo sam da mnogi izgovaraju moje ime kao: 'Markos'. Odakle taj kraj "Kos"? (smeh). Ne znam gde sam video to, možda u Bosni, odakle Kosjan. Samo sam 'odsekao' pola prezimena i dodao svome i tako je nastalo i prezime.

Prvi utisci u klubu su mu pozitivni. Priča sa saigračima i smeje se njihovim šalama. Prvi put u karijeri je najstariji u ekipi.

"Momci su zabavni. I kao tim i kao osobe. Često sednem sa strane i smejem se, jer sam i ja bio isti, neprestano sam se šalio, igrao se sa svima. Sada, kao stariji, posmatram sve to sa strane i zabavno mi je. Svi su dobri, svi su odlični. Imamo veoma dobar tim, dobre momke u timu, trener nam pomaže savetima i sve je u redu".

Za Zvezdu je do sada odigrao dva pripremna turnira - u Francuskoj i Istanbulu. Još se upoznaje sa saigračima i sluša njihovo viđenje košarke. Želi da svakog upozna, da bi što bolje sarađivali

"Pričao sam sa Dangubićem mnogo, morao sam da ga 'pokupim' nekoliko puta posle treninga (smeh). Hoću da mu pomognem kod stvari koje radi svakodnevno. Hoću da mu prenesem svoje iskustvo. Pričam i sa Jakom, pričam i sa Bobijem sve vreme. Pričam sa svima", objasnio je Vilijams.

A, o čemu razgovara sa trenerom Radonjićem?

"Nismo još imali konkretan razgovor u kojem mi je rekao 'ti si lider', ali je očigledno da će to doći prirodno. U nekim situacijama već sam osetio da bi trebalo da istupim i da budem od veće koristi mlađim igračima. Sa trenerom pre svega pričamo o odbrani. Mislim da smo mladi, atletski tim i da ćemo usvojiti to što nam govori. Ako tako bude - onda bi naša odbrana mogla da postane i naš napad"

Navijače sreće na svakom koraku.

"Sve vreme ih viđam. U tržnim centrima, kada idem da jedem... Traže sliku, autogram, nekad se samo jave i to je potpuno normalno. Poručuju samo: 'Pobedi, pobedi'. To je naš glavni cilj ove godine - da pobeđujemo".

Izvor: MN PRESS U novoj sezoni, imaće mnogo prilika da ih obraduje. U čak četiri takmičenja, od Evrolige do domaćeg prvenstva i okršaja sa Partizanom u derbijima

Beogradsko rivalstvo dobro mu je poznato.

"Odavno sam slušao o tome, još kada je Džejms Gist igrao za Partizan. Dobri smo prijatelji i govorio mi je: 'Igrao sam protiv Crvene zvezde i bili su odlični'. Onda je otišao u Panatinaikos i igrao protiv Olimpijakosa i nije mogao da oceni koja utakmica je bolja. Rekao mi je da će derbiji biti žestoki, napeti mečevi, da će publika biti sjajna za domaćina i da se takve utakmice moraju jednostavno osetiti. On je uživao", otkrio je Vilijams i dodao:

"Čak sam i ranije razmišljao da dođem u Beograd i lično pogledam derbi. Srećom, sada ću imati šansu da igram i te utakmice".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC