• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pionir" traži titule, Zvezda strpljenje

Pročitajte kako su navijači Crvene zvezde dočekali svoje ljubimce i kako su prvi meč sezone videli Luka Mitrović, Jaka Blažič i Nemanja Dangubić.

 "Pionir" traži titule, Zvezda strpljenje Izvor: MN PRESS

"Hoćemo titule, hoćemo titule", zapevala je u petak uveče grupa pristalica Zvezde u parteru hale "Pionir". Oglasili su se čim su košarkaši u crveno-belom zaigrali protiv Levskog, poželevši im sreću, koja im u prvoj utakmici nije bila potrebna - 85:55.

Debiju tima Dejana Radonjića u takmičarskoj 2014/15 prisustvovalo je 5.000 navijača. Novo učešće u Evroligi i pristigla petorka (Jović, Vilijams, Dangubić, Kalinić, Cirbes) rasplamsali su snove zvezdaša. Citirani minimum očekivanja stavljen je do znanja već na prvom susretu.

Počelo je nervozom domaćih, koja je polako nestajala ulaskom Luke Mitrovića u igru, u 4. minutu. Kapiten crveno-belih istrčao je na parket kada je Levski vodio sedam razlike. Seo je da odmori posle 15 minuta, kada je Zvezda bila ta koja je vodila “plus sedam”. Probudio je tim na obe strane terena i do poluvremena ubacio 12 poena.

"Počeli smo malo uspavano i nismo izgledali kako smo hteli. Drugo poluvreme je bilo odlično, pravi pokazatelj kako bi tim kao što smo mi i trebalo da igra. Moramo da ritmom, odbranom i agresijom 'lomimo' protivnika. Nadam se da ćemo ovako igrati i ubuduće", rekao je posle utakmice Mitrović, kapiten Zvezde i njen najbolji igrač na premijeri.

I završio je meč kao najkorisniji akter, sa 18 poena, 3 skoka i četiri asistencije.

"To je samo motivacija više za mene. Ne bih o tome, jer su se i drugi istakli", dodao je.

Zvezda je poslednji "jadranski” poraz u hali Pionir doživela 19. oktobra 2012, od Igokee.

Dejan Radonjić ubacio je potom u igru i Maika Cirbesa, Stefana Jovića, Nemanju Dangubića i Jaku Blažića, jednog po jednog. Navijači su ih dočekivali aplauzom, a najglasnije je pozdravljen Slovenac, koga se publika očigledno posebno uželela.

"Jaka Blažič, Jaka Blažič", skandirao je "Pionir" u trećoj četvrtini, kada se on istakao bacavši se po terenu. Ceo tim Zvezde zaigrao je tada agresivnu odbranu i serijom 20:1 osigurao pobedu.

"Svi smo vrlo motivisani. Možda smo počeli nervozno i bez agresije, iako se to očekivalo od nas, ali smo drugo poluvreme odigrali bolje, trčali bolje i pogodili lake poene. To mora da bude naša igra u sledećim utakmicama", rekao je energični bek posle utakmice.

Trener Levskog Titi Papazov izjavio je da vidi ljubav publike i Blažića.

"Željan sam igre, danas je bilo tako i svaku priliku hoću da iskoristim. Mislim da svi osećamo to i daćemo sve od sebe da im vratimo. Publika je deo utakmice, došli su da podrže tim i to je odlično", objasnio je.

Slovenac je zaigrao u osmom minutu, kada je i debitanta Nikolu Kalinića zamenio takođe debitant Nemanja Dangubić. Nedavno oporavljen od povrede kolena, bivši igrač Mega Vizure proveo je na terenu 18 minuta i takođe imao dvocifren učinak (11 p). Serijom poena i uzastopnih dobrih odbrana dao je značajan doprinos pobedi u trećoj četvrtini.

Na konferenciji za novinare rekao je da tremu nije osećao jer nije ni razmišljao o njoj.

"Bio sam koncentrisan na zadatke koje mi je trener zadao, pa nisam ni mislio o tremi. Lep je osećaj za mene. Lepo je igrati pred punom halom i to nam puno znači".

I od njega će navijači od starta očekivati dobre igre, kao i od svih. Veći deo leta radio je individualno, a ekipi se potpuno pridružio na treninzima pre desetak dana. I bez želje da to ističe, poslao je poruku koju je trener Radonjić najčešće izgovarao dok je u septembru okupljao ekipu.

To je i, za sada, najkonkretniji odgovor crveno-belih na povike o titulama.

"Na nama je da nastavimo da treniramo i da radimo na uigravanju. Imamo još puno da radimo", poručio je Dangubić.

Narednu utakmicu, Crvena zvezda Telekom igraće u utorak u Zagrebu, protiv Cibone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC