• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović pred Budućnost: Budimo strpljivi

Autor mondo.ba

Trener Igokee Vladimir Jovanović smatra da njegovi potpuno novi "igosi" u nezgodnom trenutku dočekuju podgoričku Budućnost, jednog od kandidata za plej-of, pozvavši javnost na strpljenje. "Mislim da je to jedina prava riječ".

"Igosi" svoj prvi domaći meč u novoj sezoni ABA lige igraju u srijedu u Laktašima protiv Budućnosti s početkom u 18 sati, a na pres konferenciji trener šampiona Bosne i Hercegovine istakao je da njegovi izabranici imaju izuzetno nezgodan raspored.

"Na početku moram da kažem da imamo nezgodan raspored, prije svega gostovanje u Zadru nije došlo u pravi trenutak. Ovo je potpuno novi tim, igrači koji su vrlo malo sarađivali među sobom, praktično samo dva starija igrača iz prethodne sezone i dva mlada igrača su tu. Drugo kolo dolazi nam Budućnost, klub koji je zadnjih pet, šest godina u vrhu ABA lige. Klub koji je po mom mišljenju a i po mišljenju drugih trenera napravio najrespektabilniji sastav, ne što se tiče ABA lige nego i Evrokupa koji počinje iduće sedmice. Mislim da je to tim koji je sačuvao bazu igrača od prošle sezone i pojačao se sa još dva kvalitetna strana igrača, od kojih jedan sa dugogodišnjim evroligaškim iskustvom, i time dobili jedan nesporni kvalitet i istakli kandidaturu za plej-of", izjavio je Jovanović, a prenio zvanični sajt Igokee.

Prema njegovim riječima, bolje za Aleksandrovčane bi bilo da gostuju u Podgorici, ako već moraju odmjeriti snage protiv Budućnosti.

"Bolje bi bilo da smo gostovali u Podgorici, ako već mora da se igra protiv Budućnosti. Mislim da nismo na pravi način odigrali utakmicu protiv Zadra, bio sam optimista, ali nismo pružili partiju adekvatnu onome što smo pokazivali zadnjih 10-15 dana na treninzima i pripremnim utakmicama. Na nama je bilo da se u ova tri dana odmorimo i da zbijemo redove, da pokušamo dalje da radimo. Mislim da jedina riječ koja je prava za ovu je da budemo stprljivi. Momci postavljene obaveze odrađuju jako dobro i mislim da ako budemo stprljivi da će rezultati u jednom trenutku doći".

"KUK JE IGRAČ S RENOMEOM"

"Omar Kuk je košarkaš koji ima renome i koji ima mnogo ozbiljno jakih i kvalitetnih sezona iza sebe sa velikim iskustvom. To pokazuje da je kvalitetan igrač", rekao je trener Igokee.

 U ekipi iz Aleksandrovca zdravstveni bilten je dobar za većinu igrača, osim za Marka Čakarevića koji ima lakšu povredu ruke, ali se očekuje da će biti spreman za Podgoričane, koji dosad nikad nisu slavili u Laktašima.

Zato je trener Budućnosti Igor Jovović podvukao da dolaze na meč drugog kola kako bi odigrali protiv neugodne tradicije koja pokazuje da Podgoričani imaju skor 0-3 u Laktašima.

"Idemo da odigramo protiv protiv tradicije, ali prije svega protiv veoma iskusnog tima koji je pretrpio mnogo promjena tokom ljeta, stiglo je dosta poznatih imena koja su imala značajne uloge u ABA ligi minulih godina. Treba istaći prije svega Džonatana Džonsa na poziciji plejmejkera, zatim Mladena Jeremića, Čakarevića, našeg bivšeg igrača Marka Šćekića. Ne smijemo naravno zaboraviti ni činjenicu da su u Igokei i dalje nosioci igre iz prošle sezone, Branko Jorović i Duško Bunić. Sigurno je to tim sa kojim neće biti lako da se igra. Sve smo uradili da se dobro pripremimo za taj meč, i naravno pokušaćemo da napravimo 'brejk' na strani, što u ovakvoj ligi nije ni malo lako", rekao je strateg Podgoričana, koji vjerovatno neće moći da računa na Darka Planinića, kojeg muči povreda leđa.

Jovovićev tim će takođe biti bez povrijeđenog Nikole Ivanovića, ali će sigurno igrati nekadašnji crnogorski reprezentativac i igrač Crvene zvezde Omar Kuk.

Meč između Igokee i Budućnosti igra se u srijedu s početkom u 18 časova u Laktašima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC