• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Srpski klubovi pet od pet

Maksimalan učinak srpskih klubova u 24. kolu NLB lige.

 NLB: Srpski klubovi pet od pet Izvor: MONDO

Na premijeri u petak Crvena zvezda, Hemofarm i Vojvodina napravili su het-trik, da bi pet od pet pobeda u subotu zaokružili Partizan i FMP.

Aleksandar Džikić ponovo je došao u svoj "Pionir", ali sada u "neobičnoj ulozi". Nije sedeo na klupi svog Partizana, već je sa Olimpijom pokušao da sruši lidera regionalnog takmičenja. Nije mu uspelo. Partizan je pobedio Olimpiju 86:81 i time je samo još više "zakucao" lidersku poziciju pred plej-of.

Partizanu je ovo čak 14. pobeda u duelima sa Olimpijom u Beogradu u poslednih nekoliko godina, ali za razliku od nekih prethodnih utakmica, razlika je ovog puta bila "samo" plus pet u korist crno-belih.

Za to je najzaslužniji presing gostiju iz Ljubljane i fenomenalni Moris Bejli, koji je od svojih 20 poena, čak devet postigao u poslednjem minutu!

Bejli i Nikola Peković sa po 20 poena bili su najefikasniji akteri utakmice, a u Partizanu istakli su se i Uroš Tripković sa 16 i Novica Veličković sa 15 poena.

Upitan posle meča kako je to bilo igrati protiv Džikića na suprotnoj strani, Vujošević je rekao da je osećaj bio čudan. "Džikić je pokazao da je jedan od najperspektivnijih i košarkaški najpismenijih trenera sa ovog prostora", pohvalio je svog nekadašnjeg saradnika trener crno-belih.

Vujošević je rekao i da je pokušao da odmori pojedine igrače, pogotovo Dušana Kecmana, jer je njegov tim do sada odigrao skoro 50 utakmica. "Igramo časno. Ne želimo da gubimo od bilo koga, pogotovo na svom terenu. Trudimo se da tako vaspitavamo igrače, da idu uvek na pobedu. Igramo samo za sebe, drugi nas ne interesuju. Ne igramo za druge i ne želimo da nas bilo ko proziva, gledamo pre svega svoje interese", poručio je trener Partizana.

Džikić je rekao da je njegov tim došao u Beograd da pokuša da iznenadi Partizan, ali da su crno-beli još jednom pokazali da su najdominantnija ekipa u regionu. "Drago mi je što me je publika pozdravila i što smo igrali dobro. Sad smo bili bliže Partizanu, nego pre tri meseca kad nas je ubedljivo dobio", dodao je strateg Olimpije.

Još jedan evroligaš pao je u Beogradu. FMP je preokretom u drugom poluvremenu stigao do pobede nad Cibonom 80:73 i ostanka u trci za ULEB kup.

Dvocifren deficit sa poluvremena (39:49) "panteri" su istopili u trećem periodu, u čijem finišu su Protić i Labović trojkama preveli prednost na stranu FMP Železnika (58:55), koji je na startu poslednje deonice serijom 9:2 stigao do deset poena viška - 70:60.

Zagrepčani su uzvratili, dva puta je poentirao Vilijams, a onda je trojku pogodio Marin Rozić i privukao svoj tim u 37. minutu na koš zaostatka (72:70), pre nego što su Jeremić i Labović pogotcima van linije 6,25 obezbedili "panterima" mirnu završnicu.

Mladen Jeremić bio je najefikasniji sa 15 poena, jedan manje zabeležio je Zoran Erceg, dok je Nemanja Protić utakmicu okončao sa 13 poena i sedam asistencija. Za goste Bariša Krasić je postigao 13, a Keri Vilijams 12 poena.

REZULTATI 24. KOLA:

Helios - Hemofarm 65:74
Slovan - Crvena zvezda 77:106
Vojvodina - Zadar 74:69

U SUBOTU
Partizan - Olimpija 86:81
FMP - Cibona 80:73
Zagreb - Budućnost 78:83
Split - Široki 86:83

TABELA: Partizan (meč manje) 21-2, Zadar 17-7, Hemofarm 15-9, Olimpija 14-10, FMP 14-10, Crvena zvezda 14-10, Budućnost 13-11, Cibona (meč manje) 13-10, Vojvodina 12-12, Split 10-14, Zagreb 7-17, Helios 6-18, Široki 6-18, Slovan 5-19.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC