• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mutapčić smijenjen s klupe Njemačke

Autor mondo.ba

Poslije samo pet mjeseci bosanskohercegovački košarkaški trener Emir Mutapčić smijenjen je sa funkcije selektora Njemačke!

Umjesto nekadašnjeg asa Bosne i reprezentacije Jugoslavije imenovan je Amerikanac Kris Fleming, koji je ranije sjedio na klupi mladih "pancera", a sada je potpisao ugovor sa A timom do 2016. godine odnosno do Olimpijade u Riju de Žaneiru.

Prvi zadatak četrdesetčetvorogodišnjeg Fleminga biće da ponovo vrati zvijezde NBA lige u nacionalni tim - Dirka Novickog iz Dalas Maveriksa i Krisa Kejmana iz Portland Trejlblejzersa.

"Uvjeren sam da reprezentacija Njemačke ima veliki potencijal. Nadam se da će se i NBA igrači Dirk Novicki i Kris Kaman odazvati pozivu da igraju na Evrobasketu 2015", izjavio je Fleming.

S njima u ekipi, Nijemci bi imali mnogo veće ambicije na narednom šampionatu Evrope, na kojem će biti domaćini u jednoj grupi zajedno sa Hrvatskom, Francuskom i Letonijom.

Podsjetimo, Evrobasket 2015. godine je trebao biti odigran u Ukrajini ali je FIBA promijenila domaćinstvo zbog ratnih sukoba u toj zemlji.

Fleming, koji je rođen u Nju Džersiju, trenersku karijeru gradio je u Njemačkoj, nakon što je profesionalno igrao košarku u toj zemlji. Bio je najprije pomoćni a zatim i prvi trener Artland Dragonsa punih deset godina, a potom je obavljao ulogu selektora mlade reprezentacije Njemačke.

Posljednjih šest sezona predvodio je Bamberg sa kojim je osvojio četiri titule i isto toliko pehara Kupa Njemačke. On je 2011. proglašen i najboljim trenerom u Njemačkoj.

Njegov prethodnik Emir Mutapčić je inače asistent srpskom treneru Svetislavu Pešiću u minhenskom Bajernu, a preuzeo je "pancere" krajem maja ove godine od Franka Menca.

Rođeni Zeničanin je u trenerskoj karijeri jedino radio u Njemačkoj i sa Albom je tri puta bio šampion i dva puta pobjednik njemačkog Kupa. Takođe je predvodio i mladu selekciju Nemačke, do 20 godina, tri sezone, a radio je i kao pomoćnik u seniorskoj reprezentaciji.

U dresu Jugoslavije je kao igrač osvojio bronzu na Olimpijadi u Los Anđelesu 1984. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC