• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cibona izgubila Blesingejma

Autor mondo.rs

Šampion ABA lige nije mogao da odgovori na ponudu koju je plejmejker dobio od drugog kluba, pa je Amerikanac spakovao kofere i otišao. Spekuliše se da će u Poljsku ili Tursku.

 Cibona izgubila Blesingejma Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Džerel Blesingejm (33, 175 cm) od utorka nije košarkaš Cibone. Rastanak je definitivan i potvrđen je hrvatskim medijima.

Američki plejmejker napustio je Zagreb posle 22 meseca i osvojene titule ABA lige na kraju prošle sezone, u Kombank areni. "Jutarnji list" otkriva da je najbliži prelasku u poljski Slupsk, za koji je već nastupao, ili u Turk Telekom iz Ankare.

"Nažalost, nismo mogli da odgovorimo na ponude koje je dobio i morali smo da se raziđemo. Želeli smo da ga zadržimo, ali ne smemo izaći iz finansijskih gabarita koje smo zadali za ovu sezonu. Nismo mogli da mu ponudimo nikakvu povišicu", rekao je prvi čovek Cibone Aco Petrović.

U novonastaloj situaciji, dvostruki šampion Evrope okrenuće se postojećem kadru i pokušajima da zadrži najiskusnije igrače do kraja sezone.

"Otvorili smo pregovore sa Vladom Ilievskim, kako bismo njegov otvoreni ugovor pretvorili u čvrsti do kraja ove sezone. Razgovaraćemo i sa Damirom Markotom, čiji ugovor ističe 15. januara. Ne planiramo dovođenje novih igrača", dodao je Petrović.

Cibona je u deset kola ABA lige ostvarila četiri pobede i šest poraza.

"Ako u sledećih pet kola ostvarimo tri pobede, mladi će dobijati sve veću minutažu", objasnio je Petrović. Pred "vukovima" su utakmice protiv Igokee u Laktašima, MZT Skoplja u Zagrebu i Levskog u Bugarskoj.

Blesingejm je ove sezone prosečno postizao 13,3 poena i 7,2 asistencije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC