• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Nije mega Mega, Igokea je mega!

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee ostvarili su četvrtu pobjedu u regionalnoj ABA ligi! Poslije Krke, Partizana i Levskog u Laktašima je "pala" Mega Leks rezultatom 70:63 (22:17, 16:17, 11:6, 21:23).

"Igosi" su u subotu u okviru 13. kola ABA lige odlično odigrali odbranu, sveli goste iz Srbije na mali broj poena (63) i na krilima odličnog kapitena Branka Jorovića (18 poena) i uz pomoć nekoliko dvocifrenih saigrača stigla do velike pobjede nad Megom Leks.

Domaći tim Željka Lukajića je u najvećem dijelu utakmice kontrolisao meč i imao prednost koja se kretala u rasponu od pet, šest, pa do najviše "+13" u posljednjoj četvrtini kad je i definitivno prelomljen meč.

Odlična odbrana na Nenadu Miljenoviću, kojeg je trener "igosa" apostrofirao kao veliku prijetnju u najavi meča doprinijela je da je as Mege susret u Laktašima okončao sa skromna četiri poena, što je uz dalekometnu paljbu izvan linije 6.75 i odlučilo pobjednika.

Statistika

Mega Leks: Kešelj 12, Krstić 2, Marelja 9, Đoković 0, Jaramaz 1, Veljković 0, Miljenović 4, Jokić 13, Čantekin 1, Zagorac 19, Simeunović 0, Nikolić 2.

Igokea: Predić 0, Torlak 6, Jorović 18, Milošević 2, Radukić 0, Drenovac 2, Bunić 10, Katnić 10, Zlovarić 4, Džons 10, Dragović 8, Živanović 0.

U nastavku je viđen tvrd dvoboj, vrhunska defanziva domaćina, koji je dozvolio rivalu da postigne samo šest koševa u trećem periodu, ali i poprilična nepreciznost u napadu pošto je meč u korist Igokee mogao (morao) biti prelomljen i mnogo ranije.

Ipak, nije bilo prevelike neizvjesnosti u finišu pa je Igokea upisala i četvrtu recku ove sezone, istovremeno nanijevši gostima sedmi poraz.

Najefikasniji u taboru šampiona Bosne i Hercegovine, pored kapitena Jorovića bili su Duško Bunić, Dušan Katnić i Džonatan Džons sa po 10 poena, a veliki doprinos trijumfu dali su i Nikola Dragović sa osam i Petar Torlak sa šest koševa, ali u veoma važnim momentima kad se odlučivala utakmica.

S druge strane kod Mege Rade Zagorac sa 19 koševa je bio najbolji, Nikola Jokić je ubacio 13, Marko Kešelj poen manje, a Aleksandru Marelji je jedan pogodak nedostajao da ostvari dvocifreni košgeterski učinak.

PRVA ČETVRTINA

Lukajić se na početku meča odlučio na petorku Džons, Torlak, Živanović, Jorović i Zlovarić.

Gosti su mnogo bolje ušli u meč i poveli sa 5:1, ali je potom proradio iskusni kapiten domaćina Branko Jorović i najprije trojkom, a onda i iz polja okrenuo rezultat za prvo vođstvo Igokee (6:5).

Ponovo je Jorović pogodio izvan linije 6.75 i Igokea je stekla +3, ali je trojkom uzvratio i Zagorac, da bi potom i Džonatan Džons dalekometnom trojkom povisio prednost domaćih na +5 (14:9).

Zagorac takođe nastavio s trojkama, ali probudio se i Dragović četvrtom trojkom Aleksandrovčana pa je Milojević reagovao i pozvao tajm-aut.

Imala je Igokea i +9, ali je posustala u finišu, pa je poslije prvih 10 minuta meča rezultat 22:17 i to zahvaljujući trojkama - Aleksandrovčani su pogodili čak pet.

DRUGA ČETVRTINA

Ako računamo od rezultata 22:13, Mega je napravila seriju 10:0 i povela početkom druge četvrtine, ali je Dragović sa dva uzastopna koša ponovo prednost vratio domaćem timu Željka Lukajića.

Uslijedila je krađa Duška Bunića i zakucavanje za podizanje publike na noge u Laktašima, a potom su "igosi" bez većih problema nekoliko minuta održavali razliku od pet, šest, sedam poena.

Ipak, uporni gosti su malčice smanjili i na odmor se otišlo sa prednošću šampiona Bosne i Hercegovine od četiri koša (38:34).

Apsolutno prvo ime Igokee bio je Jorović sa 12 poena, Dragović je postigao osam, a Katnić dva manje, dok je s druge strane Rade Zagorac ubacio 10 poena, a Marko Kešelj pogodak manje.

TREĆA ČETVRTINA

Aleksandrovčani su bolje ušli u treći period i brzo povisili prednost na "plus osam" (46:38) i natjerali Milojevića da reaguje minutom odmora.

Gostujući tim nikako nije uspijevao da probaci loptu kroz obruč, skoro pet minuta zbog dobre odbrane ekipe iz Aleksandrovca. Međutim, u napadu Igokea nije materijalizovala te prazne minute gostiju, pa je razlika iznosila od četiri do najviše osam poena u korist domaćina.

Ni poslije Milojevićevog tajm-auta, Mega nikako nije mogla da pogodi koš (u trećem kvartalu postigli ukupno šest ?!), pa su domaći u finišu četvrtine uspjeli da odu na dosad najvećih "+11" (47:38), ali se zbog brzopletosti domaćih košarkaša u posljednjih 10 minuta ušlo sa devet razlike za Aleksandrovčane.

ČETVRTA ČETVRTINA

Na krilima Torlaka i njegovih pet vezanih poena, Igokea je otišla na "+13" poena (58:45) i kako sada stvari stoje blizu da prelomi meč i upiše četvrtu pobjedu ove sezone nakon trijumfa nad Karkom, Partizanom i Levskim.

Serijom 7:0 Mege odnosno kucanjem Krstića, gosti se vraćaju u utakmicu na pet minuta prije kraja, ali je uzvratio Duško Bunić i prekinuo niz Igokee bez pogotka.

Ponovo je Bunić nastavio s poenima preuzevši ulogu ključnog čovjeka u namjeri Igokee da se uđe u što je moguće izvjesniju završnicu.

Trojkom Katnića "igosi" su se ponovo odlijepili na dvocifrenu prednost 68:58 i na dva minuta prije kraja prelomili utakmicu! U posljednjih 120 sekundi, domaći su rutinski održali prednost i nanijeli Megi sedmi poraz ove sezone.

KRAJ

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC