• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukajić: Pobjeda za samopouzdanje "igosa"

Autor mondo.ba

Trener Igokee Željko Lukajić naglasio da je pobjeda nad Megom Leks izuzetno važna za samopouzdanje i podizanje raspoloženja njegovog tima, ali je uočio i neke nedostatke u napadu.

"Igosi" su u subotu upisali četvrti trijumf u ABA ligi! Savladali su Megu Leks u Laktašima rezultatom 70:63 (22:17, 16:17, 11:6, 21:23) nanijevši sedmi poraz gostima iz Srbije.

Ono što prvo u oči upada je mali broj poena Mege, koja je izuzetno košgeterska ekipa i to je u izjavama poslije utakmice apostrofirao strateg šampiona Bosne i Hercegovine.

"Ekipu koja postiže 85-90 poena po utakmici mi smo sveli na šezdesetak što pokazuje da smo igrali kvalitetnu odbranu. Uspjeli smo da ih dovedemo u situaciju da igraju organizovane napade, da ne trče i u prvom našem zadatku, da zaustavimo igru 'pik en rola' Nenada Miljenovića i Nikole Jokića smo ispunili i sa tim završili veliki deo posla", rekao je Lukajić.

Naravno, svjestan je da u njegovom timu ima i nekih neželjenih momenata.

"Imamo još uvek mnogo nedostataka, naročito u napadu gde ne završavamo neke situacije, ne prepoznajemo neke situacije. Mislim da je ova pobjeda izuzetno važna kako bi nam povratila samopouzdanje i podigla i svakako da je došla kao nagrada za dobru energiju koju pokazujemo u posljednje tri utakmice. Sport je takav, nekad dobijete, nekad izgubite, mi smo sada na sreću dobili i okrećemo se novim mečevima", podvukao je šef struke Aleksandrovčana, a prenio zvanični sajt Igokee.

I košarkaš Igokee Dražen Zlovarić je podvukao da je ključ trijumfa bila odbrana odnosno zaustavljanje tranzicione napadačke igre Mege Leks.

"Mi smo ostvarili ono što smo zamislili ovu utakmicu. Oni su jako dobar i talentovan tim koji daje mnogo poena po utakmici. Naš cilj je bio da zaustavimo njihov tranzicioni napad, da ih tu zaustavimo u čemu smo uspjeli. Sveli smo ih na dvadesetak poena manje nego što oni daju i mislim da je to bio ključ za pobjedu", izjavio je Zlovarić, koji je susret okončao sa četiri koša.

Trener gostiju Dejan Milojević je priznao da je Igokea zasluženo slavila, ali je lošiju partiju Miljenovića od uobičajene opravdao gripom.

"Zaslužena pobjeda Igokee koja je uspela da utakmicu svede na mali broj poena, što nama nije odgovaralo. Imali smo dosta realnih problma, Miljenović je imao virus gripe, nije trenirao sedam dana što se osjetilo na njegovoj igri. Imali smo problema sa skokom u napadu zbog čega nismo iskoristili neke prilike u prvom poluvremenu da se odlijepimo. Kontrola skoka je jako bitna stvar, a mi je nismo imali u ovoj utakmici".

As Mege Ognjen Jaramaz ustvrdio je da je utakmica bila izuzetno teška.

"Teška utakmica koju smo loše otvorili na početku. Igokea je uspjela da nametne svoj ritam igre kojem mi nismo uspjeli da se prilagodimo. Igrali smo sporu igru, mi lakše igramo iz tranzicije a u ovom meču smo ušli u pozicionu igru sa njima što je prelomilo meč i mislim da je to, uz dobru odbranu Igokee, bio ključ za pobjedu domaćina".

Igokea u narednom 14. kolu dočekuje Zadar, dok će Mega Leks biti gost MZT-a u Skoplju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC