• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdaši pozivaju na spektakl u Pioniru

Još dva meča, 80 minuta igre, osam četvrtina i mnogo prolivenog znoja deli košarkaše Crvene zvezde od završnog turnira ULEB kupa u Torinu!

 Zvezdaši pozivaju na spektakl u Pioniru  Izvor: MONDO

U Beograd je doputovao Bešiktaš, na prvu od dve utakmice osmine finala. Meč u "Pioniru" počinje u utorak u 18 časova! Srbi i Turci opet oči u oči.

"Sastajemo se sa ekipom koja je vodeća u turskom šampionatu, a prvu fazu ULEB kupa je završila sa 10 pobeda bez poraza. Bešiktaš je jaka i iskusna ekipa, popunjena odličnim igračima na svim pozicijama. Najjači su pod košem gde igraju Predrag Drobnjak, pa najjači turski igrač Kaja Peker i Hrvat Sandro Nicević. Nikako ne treba zaboraviti ni dvojicu Amerikanaca Prestona Šumperta i Rika Ejpodeka, kao ni Portorikanca Kristijana Dalmaua, dok im na klupi sedi iskusni turski stručnjak Ergin Ataman", napravio je mini uvod trener Zvezde Stevan Karadžić.

Tačno je. Turci su favoriti. Ali, na papiru je to bio i slavni Beneton iz Treviza u šesnaestini finala, pa je dva puta poražen...

"Mi se nećemo predavati. Borićemo se maksimalno, kako bi uz pomoć naše publike, ovaj uspeh učinili još većim", pozvao je Karadžić Delije na megdan sa Turcima.

Bešiktaš je, na iznenađenje mnogih, lider turskog prvenstva, ispred Evroligaša Fenerbahčea i Efes Pilsena.

"Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika koji na svim poljima pruža izuzetne partije. Mi se dobro spremamo, puni smo samopouzdanja i u duel ulazimo maksimalno rasterećeni. Bitno je da od samog starta budemo čvrsti u odbrani, da ubrzamo igru i obratimo posebnu pažnju na njihove centre. Važna nam je podrška sa tribina, kako bi poslednju evropsku utakmicu ove sezone u "Pioniru" završili pobedom i zato pozivam sve Zvezdaše da nam pomognu", izjavio je kapiten tima Tadija Dragićević.

Istina, ovo će biti poslednji meč crveno-belih u Beogradu u ULEB kupu ove sezone. I ako izgube i ako pobede Bešiktaš u dvomeču.

Jer, ULEB kup se posle osmine finala seli na "F8", finalni turnir osam najboljih, koji će u aprilu biti održan u Torinu. Tamo će se odlučivati o pobedniku, učesniku Evrolige za sezonu 2008/09.

"U duel sa Bešiktašom ulazimo maksimalno spremni i motivisani. Igraćemo protiv sjajne i iskusne ekipe dva meča za odlazak na finalni turnir u Torinu. Cilj u ULEB kupu smo već ostvarili, ali tu se naši apetiti ne završavaju. Mislim da uz veliku podršku Zvezdaša sa tribina imamo realne šanse da ostvarimo pozitivan skor u prvom duelu", rekao je trojkaš Mlađen Šljivančanin.

Kapije Dvorane "Pionir" biće otvorene od 16 časova, a dva sata kasnije počeće i direktan TV prenos na RTS.

"Moraćemo bukvalno da "izginemo" na parketu i pokušamo sa jednom solidnom zalihom da otputujemo na revanš u Istambul. Da bismo to postigli biće nam značajna i podrška sa tribina, pa pozivam sve navijače Crvene zvezde da dođu i pomognu nam da napravimo još jedan veliki podvig", pridružio se obraćanju Delije Elmedin Kikanović.

Najvatreniji navijači Crvene zvezde ove sezone još se nisu pojavili u "Pioniru", u kojem se na mečevima košarkaša po pravilu okuplja mirnija publika.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC