• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laktaško "prokletstvo" Zadra će biti nastavljeno?

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee dočekuju Zadar (utorak 21 h) u Laktašima, gdje hrvatski klub nikad nije pobijedio. U šampionu Bosne i Hercegovine se nadaju da će to tako i da ostane poslije 14. kola ABA lige.

 Laktaško "prokletstvo" Zadra će biti nastavljeno? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Hrvatski tim je u odličnoj seriji od četiri vezane pobjede ove sezone u regionalnom takmičenju. Savladao je Krku na svom parketu, potom Cedevitu u Zagrebu, Partizan kod kuće i Metalac u Valjevu i na krilima tih pobjeda, ali i činjenice da nikad nije slavio u Laktašima dolazi na noge "igosima".

Aleksandrovčani s druge strane su prije nekoliko dana ostvarili važan trijumf za povrat samopouzdanja, što prema riječima trenera Željka Lukajića, žele i protiv Zadrana.

"Ne samo da je Zadar dobio četiri utakmice u nizu nego je dobio četiri izuzetno teška meča, Krku, potom Cedevitu u Zagrebu, Partizana u Zadru i MZT u Valjevu. Imaju odlično raspoloženje, tim koji je posložen tako da svako radi svoju ulogu. Sa Brajanom Florensom pokušavaju i uspijevaju da dobiju brzinu, da dobiju sekundarni napad u kojem Marko Ramljak izuzetno prati trčanje do kraja, juniori odlično otvaraju sa dobrim šutem. Ono što ih krasi je i dobra dubina koju dobijaju sa Josipom Sobinom na centarskoj liniji. Sigurno da nam neće biti lako ali pokušaćemo kao i protiv Mege da nađemo način da zaustavimo te njihove napade, da zaustavimo zaustavimo njihove najudarnije igrače i da dođemo do još jedne važne pobjede, jer nam svaki trijumf mnogo znači i daje nam vrijeme za popravljanje igre, popravljanje pozicija i svakako popravljanje utiska", rekao je Lukajić.

Izvor: MN PRESS

Bek aleksandrovačke ekipe Dušan Katnić takođe ima izutetno visoko mišljenje o gostima, ali je naglasio da će njegov tim dati sve od sebe da zabilježi novu pobjedu u Jadranskoj ligi.

"Zadar je u jednoj odličnoj seriji, prije tri dana je dobio utakmicu protiv Metalca, nakon produžetka i sigurno da u Laktaše dolaze sa namjerom da nastave sa svojom serijom. Što se nas tiče, mi smo dobili jednu dobru ekipu Mege, takođe želimo pobjedu. Dobro radimo i nadam se da ćemo u tome uspjeti. Kao i do sada u svaku utakmicu ćemo ući maksimalno, sa namjerom da pobijedimo. Znamo gde je Zadar najkvalitetniji, plejmejker Florens je pokretačka snaga, u posljednjoj utakmici postigao je 30 poena, odlično sarađuje sa centrom Sobinom, a sjajno ih prate mlađi igrači, međutim mi više gledamo svoju igru i ukoliko mi odigramo disciplinovano mislim da pobjeda ne bi trebalo da dođe u pitanje".

Igokea je dosad odigrala sedam mečeva sa Zadrom i trenutni skor je 4:3 za "igose", a na sva tri meča u dvorani u Laktašima su slavili domaći košarkaši, koji su ove sezone ostvarili četiri pobjede uz devet poraza i nalaze se na 11 mjestu na tabeli.

Zadrani s druge strane imaju dva trijumfa više uz sedam neuspjeha.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC