• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Nurkić dijelio "banane", Mark se naljutio

Autor mondo.ba

U pobjedi Denver Nagetsa nad Memfis Grizlisima popularni Jusuf Nurkić ponovo imao dabl-dabl učinak - 11 poena, deset skokova i pet blokada. Mark Gasol najbolji u Memfisu, ali nije izbjegao Nurkićevu blokadu.

Mladi bh. centar pruža sve bolje i bolje partije na NBA parketima. Minutaža mu je sve veća, a popularni Juka povjerenje opravdava odličnim igrama.

Poslije dabl-dabla protiv Čikaga, Nurkić je upisao još jedan, u pobjedi nad Dalasom 114:85. U noći između subote i nedjelje Nurkić je u Pepsi centru postigao 11 poena i upisao deset skokova, a tome je dodao i pet blokada za oko 23 minute provedene na terenu.

Sve to donijelo mu je titulu najbolje zamjene na ovom meču.

Nurkić je dominirao pod obručem, a za razliku od nekoliko proteklih utakmica ovaj put nije imao problema sa ličnim greškama. Meč je završio bez ijednog faula, što je trener Denvera Brajan šou ocijenio kao “svojevrsno čudo”.

Na kraju treće četvrtine Nurkić je imao jednu od najboljih odbrambenih predstava blokiravši dva puta u istom napadu protivničke igrače, a posljednjem od njih, Marku Gasolu, to nije baš sjelo pa je ušao u verbalni sukob sa bh. košarkašem.

...
Izvor: YouTube

Strasti su se ipak smirile, a dvojica igrača polsije utakmice su se prijateljski pozdravili.

“Zaista ga poštujem. On i njegov brat (Pau) su jako dobri igrači u ovoj ligi i u Evropi. Ali nikada ne gledam ko je na protivničkoj strani. U ovoj ligi jednistavno igram onako kako treba da moj tim pobijedi”, rekao je Nurkić o Marku Gasolu.

Ni Španac nije ostao dužan kompliment Nurkiću.

“On će biti stvarno dobar igrač”, pohvalio je Mark Gasol našeg centra.

Pogledajte sve poene Nurkića

...
Izvor: YouTube

Najefikasniji u redovima Denvera na kraju je bio Taj Loson sa 25 poena i 11 asistencija, dok je Aron Aflalo ubacio 23 poena. Na drugoj strani Mark Gasol je upisao 18 poena i pet skokova, te tri blokade.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC