• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kavsi u seriji

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Džejms predvodio Klivlend do pobede nad Čikagom. Slavili i Portland i Golden Stejt

Klivlend je kod kuće pobedio Čikago sa 108:94 u derbiju Centralne divizije NBA lige i tako ostvarili treći uzastopni trijumf u takmičenju.

Kavsi (skor 22-20), koji su ove sezone često kritikovani zbog svoje igre, konačno su počeli da igraju onako kako se očekivalo.

"Sviđa mi se kakvi smo u poslednjih nekoliko utakmica. Sviđa mi se kako smo igrali prošle nedelje. Igrali smo baš, baš dobru košarku", rekao je Lebron Džejms posle meča, najzaslužniji za pobedu sa 26 poena.

Džej-Ar Smit bio mu je uz rame sa 20 pogodaka.

Klivlend se lakše nego što se očekivalo izborio sa liderom Centralne divizije, o čemu svedoči i podatak da je u trećoj četvrtini imao čak 25 poena prednosti.

Bulsima je to bio četvrti poraz u pet utakmica. Najefikasniji u Čikagu bio je Džimi Batler sa 20 poena, dok je Derik Rouz postigao 18.

Portland je prekinuo seriju od tri uzasotpna poraza, pošto je pred domaćom publikom savaldao Sakramento (98:94). Ekpu je do trijumfa predvodio Demijan Lilard sa 22 poena, šest skokova i pet asistencija, a Vesli Metjuz je postigao 17 poena.

NBA 1
Izvor: YouTube

Portland (skor 31-11) je i dalje ubedljivo prvi u Severozapadnoj diviziji, a sada ima dve pobede manje od Golden Stejta (33-6), lidera Zapadne konferencije i cele lige, koji je savladao Denver sa 122:79 i ostvario 16. uzastopni trijumf na svom terenu.

Do klupskog rekorda u broju vezanih pobeda "ratnike" su predvodili Klej Tompson sa 22 i Stefon Kari sa 20 poena. U isto vreme Golden Stejt je ostvario i najubedljiviji trijumf u tekućem šampionatu, jer je ostvario "višak" od 43 koša.

U poraženom Denveru svetle tačke bili su samo Taj Loson sa 19 poena i šest asistencija i Džamar Nelson koji je upisao 14 pogodaka, uz pet asistencija.

Bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić nije briljirao u dresu Nagatsa, ubacio je skromna dva poena, ali je imao osam skokova za 23 minuta provedena na parketu.

NBA 2
Izvor: YouTube

REZULTATI
Šarlot - Minesota 105:80
Vašington - Filadelfija 111:76
Atlanta - Detroit 93:82
Golden Stejt - Denver 122:79
Memfis - Dalas 95:103
Hjuston - Indijana 110:98
Njujork - Nju Orleans 99:92
Klivlend - Čikago 108:94
Milvoki - Toronto 89:92
Portland - Sakramento 98:94
Finiks - LA Lejkers 115:100

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC