• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona, pogrešno mesto za prvu pobedu!

Autor mondo.rs

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su u okviru svojih mogućnosti u "Blaugrani", ali će prvu pobedu u Top 16 fazi morati da potraže u mečevima sa Albom i Žalgirisom.

Izvor: MN PRESS

Barselona nije grad u kom se traži prva Top 16 pobeda.

Ipak, košarkaši Crvene zvezde mogu da kažu da se ove večeri nisu obrukali. Odigrali su u okviru svojih mogućnosti, koje će im, uz maksimalan angažman, dati priliku da se "upišu" u jednom od dva naredna susreta: protiv Albe u Beogradu ili Žalgirisa u Kaunasu.

Poraz je ove večeri bio realnost: Barselona - Crvena zvezda Telekom 92:77 (27:21, 22:17, 21:21, 22:18) u utakmici 4. kola Grupe E, posle koje crveno-beli ostaju jedini tim bez pobede.

Barselona je, sa 1-2 uoči utakmice, jednostavno morala da dobije ovaj susret i uradila je to reklo bi se rutinski, uprkos tome što Huan Karlos Navaro i Bred Oleson nisu bili među 12, a Boštjan Nahbar nije proveo ni minut u igri.

Ekipa Dejana Radonjića pratila je do finiša druge četvrtine ubitačan tempo koji je nametnula Barsa, ali je tada mladi hrvatski košarkaš Mario Hezonja imao dva minuta potpune dominacije na parketu, koja su izazvala seriju od 12:0 i otuda nije bilo povratka srpskom timu.

Jednostavno, crveno-beli su pristali da igraju "run and gun" košarku, što se videlo na semaforu već u 5. minutu kada je bilo 15:15, a tim tempom susret bi bio završen rezultatom 120:120. Roling i trojka Nikole Kalinića dali su Zvezdi poslednji egal ove večeri, na 34:34, i tu je već počeo rasplet.

Do poluvremena, koje je završeno s dva pogođena slobodna bacanja Bobana Marjanovića, Barselona je stekla 13 poena prednosti, od kojih je osam ubacio Hezonja, trojka, ulaz, pa trojka za 49:36.

Sve što se potom događalo u dupke punoj "Blaugrani", u kojoj je bilo oko 150 navijača Crvene zvezde, smeštenih pod krov dvorane bez obzira na to koju su ulaznicu i za koliko novca kupili, ličilo je na "Sizifov posao". Dva puta je Radonjićev tim stizao na "minus 7" u nastavku i, po pravilu, bio kažnjavan sa dve uzastopne realizacije španskog tima, sve dok otpor nije popustio, a Barsa otišla na maksimalnih 20 poena razlike (90:70).




Stefan Jović odigrao je odličan meč i pomalo zasenio prvog plejmejkera Markusa Vilijamsa, Boban Marjanović bio je tek nešto ispod svog proseka, ali je, realno, Zvezdi ove večeri bilo potrebno više od mogućnosti i raspoloživih snaga za više od podnošljivog poraza.

Zvezdu već u ponedeljak očekuje teška utakmica u Podgorici, protiv Budućnosti, drugoplasiranog tima ABA lige, a onda i meč sa Albom u "Pioniru".

Izvor: MONDO

NAJAVA UTAKMICE

Barselona 1-2, Crvena zvezda 0-3.

Praktično, nijedan tim "ne sme" da izgubi ovu utakmicu, ukoliko želi u Top 8, ali neko će morati da bude poražen.

U 20.45 u "Blaugrani" počeo je meč 4. kola Top 16 faze Evrolige, u kom se četvrti put sastaju Barselona i Crvena zvezda. Prvi put od sezone 1999/2000, kada su Španci dobili i susret kod kuće i susret "u gostima", u Beču, a Huan Karlos Navaro bio strelac po 18 poena oba puta.

U dvorani je bar 150 navijača Crvene zvezde na tribinama. Njih nekolik desetina smešteno je "pod krov", u odvojen deo, bez obzira na to ko je koju ulaznicu imao i koliko je platio.

Barselona u meč ulazi sa prosčenih 83 poena u Evroligi, naspram Zvezdinih 76. Ekipe su skoro poravnate i u skokovima (37,2 - 40,9) i u asistencijama (18,4 - 19,0). Crveno-beli će morati da budu obazrivi kada su izgubljene lopte u pitanju, jer bi to moglo da presudi meč i ubaci domaći tim u jak ritam.

Barsa gubi 12, Zvezda četiri lopte više.

Marselinjo Uertas sa 11,5 i Boban Marjanović sa 15,8 prvi su strelci u svojim ekipama, a biće zanimljivo videti kako će se hrvatski centar Ante Tomić, godinama jedan od najboljih u Evropi, snaći u duelu sa Marjanovićem, MVP igračem prve faze Evrolige.

Ostanite uz MONDO, pratićemo utakmicu UŽIVO...



TOK UTAKMICE:

- U hali je oko 150 navijača Crvene zvezde koji glasno bodre svoj tim;

- Crvena zvezda igra u beloj opremi, dok je Barselona u tradicionalno plavo-crvenoj. Prvi napad pripao je Barsi, ali je prve poene postigao Blažič iz kontre, zakucavanjem.

- 7:9 - Na trojku Doelmana tojkom je odgovorio Lazić!

- 11:11 - Sto odsto šuta i jedni i drugi posle tri minuta igre, dok Doelman pogađa 5. poen posle minijature Marjanovića na drugoj strani u igri 1 na 1 sa Tomićem.

- 15:15 - Posle 5 minuta igre već je postignuto 30 poena. Odbrane bukvalno ne postoje, a napadi se rešavaju u 8. ili 10. sekundi. Ovim tempom, utakmica bi bila završena rezultatom 120:120.

- 17:15 - Zbog toga je Radonjić zatražio tajm-aut. Od igrača je tražio da počnu da igraju odbranu, jer je Barselona već u ritmu.

- 21:19 - Tempo ne jenjava. Uertas preko ruke, bez rezona, pogađa od tablu posle napada koji je Marjanović rešio lagano, u svom stilu.

- 24:19 - Barselona na plus 5, Radonjić zove u tajm-aut. U ludom ritmu na kom se insistiralo, prva je da promašuje počela Zvezda, Dženkins nije pogodio dvojku iz driblinga, posle čega je Tomas "stavio" trojku za pet poena razlike, na 1:30 do kraja prve četvrtine.

- 27:19 - Tajm-aut nije pomogao. Dženkins i Cirbes nisu odigrali dobru akciju posle minuta odmora, usledila je kontra u kojo je Cirbes podelio rampu rivalu i vratio mu loptu u ruke, a onda je usledila kazna u vidu trojke Satoranskog. Plus 8 za Barsu posle 19:19.

- 27:21 - Konačno poeni za Zvezdu, posle akcije Jovića i Mitrovića, ali je Satoranski uspeo uz zvuk sirene, van balansa, da pogodi koš za novih osam razlike. Bio je to praktično dvokorak sa centra terena!

Međutim, pregledanje usporenog snimka pokazalo je da je igrač Barse prekasno izbacio loptu iz ruke, pa je završeno sa šest razlike.

KRAJ 1/4: Retko kada videli smo Zvezdu ove sezone da igra ovako mlaku i neodgovornu odbranu. Do jednog trenutka, crveno-beli su pratili ofanzivni tempo rivala, ali su onda stali i to se sada vidi na semaforu. Crveno-beli će morati da preuzmu na sebe odgovornost u odbrani, načine koji faul i uspore rivala.

DRUGA ČETVRTINA:

- 27:25 - Posle nekoliko grešaka na obe strane, Jović je podelio divan pas kroz celu odbranu Barse za Mitrovića, kojeg je Lampe nesportski faulirao, pa je Zvezda postigla 4 poena iz jednog napada. Mitrović je pogodio oba penala, a Jović položio "na brzaka"  u posedu koji je usledio.

Inače, Jović igra odlično na obe strane terena i trenutno diktira tempo, koji prate i navijači Zvezde na tribinama.

- 31:27 - Koliko je Jović u ritmu, toliko se Cirbes muči i pravi greške. Dženkins je pogodio iz ulaza, uz kontakt, ali na drugoj strani odbrana Zvezde nema rešenja u kontakt igri. Abrines je iznudio slobodna bacanja u skoku preko Dženkinsa i poentirao oba puta.

- 31:29 - Tajm-aut Barselona, posle odlične odbrane Zvezde koja je promenila ritam i naterala favorita da potroši 24 sekunde bez šuta ka košu. Paskual je to primetio.

- 37:36 - Obračun Uertasa i Hezonje s jedne i Kalinića s druge strane. Kalinić pogađa prve poene iz rolinga, posle lepe akcije, Hezonja pogađa trojku, potom Kalinić vraća trojku, ali Uertas u roku od 10 sekundi daje još jednu. U ovaj duel ubacio se Vilijams lepom varkom i poenima za minus 1.

Ponovo su ubrzali i jedni i drugi.

- 41:36 - Barsa opet ima opipljivu prednost. Promašaj Marjanovića, posle poena Hezonje, kaznio je Tomić sa dva ubačena penala. Plus 5 za domaćina posle samo 30 sekundi igre na dve strane terena. Ubitačan tempo.

- 44:36 - Radonjić mora da seče seriju Hezonje. Mladi hrvatski košarkaš briljira u drugoj četvrtini. Trojka, dvojka, trojka za plus 8!

- 49:36 - Zvezda tajm-autom nije zaustavila Barselonu, koja igra previše lako. Abrines je pogodio trojku iz tranzicije, posle čega je Vilijams prodao loptu, a Doelman to rutinski kaznio. Serija 12:0 domaćeg tima i očas posla 13 poena razlike. Zvezda tri minuta bez poena, posle promašaja i izgubljenih lopti.

Marjanović je donekle zaustavio Barsu sa dva penala za 49:38, posle čega je Paskual zatražio minut odmora. Do kraja druge četvrtine je 21 sekunda.

- 49:38 - kraj prvog poluvremena.

POLUVREME: Tokom 18 od 20 minuta prvog poluvremena, izuzev uvodnih trenutaka u drugoj četvrtini, Zvezda je pristajala da igra "run and gun" košarku i da prati Barsin tempo, što joj se obilo o glavu u finišu druge četvrtine.

Serijom 12:0, koju je pokrenuo mladi hrvatski košarkaš Hezonja, Barselona je stigla do 13 poena prednosti i zadržala 11 za početak drugog poluvremena. Skoro 50 primljenih poena za poluvreme govori o tome da Radonjićev tim nije uspeo da poremeti ritam domaćeg tima, koji prosto voli kada se igra brzo i pomalo neobavezno u odbrani.

TREĆA ČETVRTINA:

- 53:46 - Zvezda se brzo vratila na dostižan zaostatak. Dve dobre odbrane i dva poziciona napada, za Marjanovića i Mitrovića, uz dva hrabra pogođena šuta Lazića, dovela su Zvezdu na minus 7, ali...

- 58:46 - Barseloni malo treba. Uertas je pogodio ulaz, a Abrines dugu trojku za novih 12 poena prednosti. Neverovatno koliko Barsa lako može da dođe do prednosti...

- 60:48 - Pogodak Jovića "poništio" je Tomas zakucavanjem iza leđa, ali je onda isti igrač dobio žestoku rampu od Mitrovića! Zvezda, ipak, nije uspela da ubaci poene iz tranzicije.

- 64:54 - Zvezda se "muva" tu na oko 10 poena zaostatka, ali ne pogađa otvorene šuteve ili jeftino prodaje loptu, poput one Blažičeve, kada je Slovenac napravio korake, a to kaznio Uertas u narednom napadu.

- 66:54 - Do kraja četvrtine je 1:45, Zvezda je na minus 12.

- 68:57 - Blažič se iskupio za grešku u prethodnom napadu, pogodio i naterao Plajsa na faul, pa je s tri poena vratio Zvezdu na minus 7, ali na kratko. Plajs je brzo rešio 1 na 1 na drugoj strani.

- 70:59 - kra treće četvrtine! Zvezda je uspela samo da zadrži istu razliku koja je bila na poluvremenu, iako je tokom treće četvrtine bilo i manje i više od aktuelnih 11 poena.

TREĆA ČETVRTINA: Treći put uzastopno Barsa je Zvezdi ubacila više od 20 poena za četvrtinu, pa tako crveno-beli ni pored solidne igre u napadu i ubačenog 21 poena nisu uspeli da nadoknade zaostatak s poluvremena.

Zvezdi je potrebno čudo u poslednjih 10 minuta.

ČETVRTA ČETVRTINA:

- 76:63 - Na minus 9, Kalinić je "zalepio" rampu Doelmanu i obezbedio napad Zvezdi za potencijalnih 7 ili čak 6 razlike, ali Kalinić nije pogodio trojku, pa je Hezonja sa "bele tačke" doneo Barsi 11 razlike, a potom i 13, što je bila najveća prednost domaćina u prvom poluvremenu.

- 83:65 - Na 5 minuta do kraja, Zvezda je blizu da "potvrdi" poraz i to ubedljiv. I kada odigraju dobru odbranu, crveno-beli na drugoj strani ne uspevaju da dođu do koša.

- 90:70 - Na dva minuta do kraja, Zvezda se definitivno predala, a Barsa stigla do maksimalnih 20 poena razlike koševima Lampea. Možemo da proglasimo kraj utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC