• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A htio je da bude heroj…

Autor mondo.ba

Da je u košarci linija između heroja i tragičara više nego tanka, potvrdio je debitant u redovima Igokee, Kanađanin Brejdi Heslip, koji je imao šut za pobjedu protiv Metalca, ali nije pogodio. Gosti iz Valjeva odnijeli su bodove.

Igokea je poražena šesti put uzastopno u ABA ligi. Bodove je odnijela borbena ekipa Metalca, koja je, uprkos rezultatskom zaostatku tokom većeg dijela susreta 20. kola, imala više sreće i spretnosti u uzbudljivoj završnici u Laktašima (72:75).

Najnovije pojačanje Aleksandrovčana, Kanađanin Brejdi Heslip odigrao je veoma dobru utakmicu, naročito u prvom poluvremenu. Debitantski meč u dresu "igosa" okončao je sa 14 poena, uz četiri pogođene trojke iz 11 pokušaja.

Ipak, najvažniji pokušaj van linije 6.25 nije uspio da realizuje. Osam sekundi prije kraja susreta imao je otvoren šut iz kornera pri rezultatu 72:74, za pobjedu. Lopta je iscurila iz koša i omogućila Valjevcima slavlje.

Pogledajte uzbudljivu završnicu duela Igokea - Metalac.

...
Izvor: YouTube


"Dobili smo izvanredno pojačanje, mogu da pričam i mogu da pravdam to na taj nacin. Sa nekim stvarima ne mogu da budem zadovoljan. Ne prepoznajem stvari sa treninga. Hodanje u napadu, preskakanje. Tražio sam dvije stvari, prodor i skok u napadu ali i kad se odbranimo ostaje se još pet sekundi, ne krećemo naprijed. Ne možemo dati nijedan poen ispod koša, a sa ovom energijom i sa ovom odbranom ne možemo dobiti. Ne pravimo blokade, ne možemo da materijalizujemo ništa, nema rotacije visokih igrača, nema ispod koša agresivnosti. Ne igramo tijelom, nemamo brzinu, ako hoćemo da pobijedimo moramo napraviti deset kontri, a mi ne napravimo nijednu", vidno je bio razočaran na kraju susreta trener Igokee Željko Lukajić.

Đorđe Milošević tvrdi da su on i njegovi saigrači očekivali pobjedu. Ali…

"Izuzetno težak poraz. Nakon jedne dobre utakmice protiv Partizana, očekivali smo pobjedu, ali to se ponovo nije dogodilo. Kontrolisali smo utakmicu dvadesetak minuta. Igrali su sa nižom petorkom sa stalnim preuzimanjem. Nismo se snašli sa takvim tipom odbrane i ponovo smo izgubili utakmicu", istakao je Milošević.

S druge strane, "metalci" su prekinuli niz od dva poraza i stigli do devetog ligaškog trijumfa.

"Zahvalio bih se Igokei na gostoprimstvu, imali su problema. Mi smo sedam mečeva igrali kući, malo smo se odvikli od gostujućeg terena, zbog toga je jako slaba bila prva četvrtina. Posle smo se probudili, počeli da igramo agresivno, ubacili neke ključne poene i na kraju smo hrabrom igrom pobijedili i pokazali da imamo karakter u završnici", rekao je trener Metalca Vladimir Đokić.

Dušan Kutlešić, uprkos trijumfu, nije zadovoljan kako je igrao njegov tim.

"Jako teška utakmica poslije niza utakmica kod kuće. Trebalo nam je da se priviknemo na atmosferu. Igrali smo slabo, neprepoznatljiivo za nas, međutim, kasnije smo smirenošću i velikom željom stigli do važne pobjede", naglasio je bek Valjevaca.

Igokea nakon ovog poraza ostaje na pretposljednjem mjestu Jadrana, sa samo pet pobjeda iz 20 susreta. Naredni meč Aleksandrovčani igraju ponovo na svom terenu. U subotu u Laktaše stiže Olimpija, pretendent za plej-of ABA lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC