• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvozdić: Iskupljenje pred Nišlijama

Trener Vršca smatra da Metalac u četvrtfinalnom meču "nije imao svoj dan", dok je strateg Valjevaca slutio poraz.

 Gvozdić: Iskupljenje pred Nišlijama Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Od Metalca se posle odličnih partija u ABA ligi očekivalo da potvrdi uspon na finalnom turniru Kupa Koraća, međutim, ekipa Vršca nije bila raspoložena da na startu turnira u Nišu posluži kao puki dekor.

Mada je Metalac u finišu poveo posle mnogo mučenja i stizanja vođstva, Vršac je serijom od 9:0 u poslednja dva minuta pobedio rezultatom 78:73 i u subotnjem polufinalu čeka Mega Leks ili FMP.

"Kao trener sam već učestvovao u Kupu i znam kakve stvari se dešavaju. Iznenađenja su vrlo česta, može da ti se dogodi loš dan... Mi smo odigrali sa puno energije, a imali smo i sreću da Metalcu bude loš dan", rekao je trener Dušan Gvozdić.

Nekadašnji pomoćnik Željka Lukajića u Hemofarmu kaže da je motiv ekipe bio da se iskupi za lošu igru i nedavni poraz od Konstantina, takođe u Nišu.

"Taj meč smo odigrali katastrofalno, pogotovo u odbrani (primili 93 poena) i primarni cilj je bio da to ispravimo i predstavimo se u boljem svetlu. Odigrali smo punom snagom, timski, sa mnogo rotacija. Metalac je imao prilike i da prelomi utakmicu, ali smo ostali hladne glave i na kraju, mislim, zasluženo pobedili".

Vladimir Đokić sa Metalcem je "hit" u ABA ligi, ali u četvrtak je njegov tim spušten na zemlju.

"Zaslužena pobeda Vršca, bez ijedne mrlje. Jako me je nervirala priča 'Idemo u finale', kao da je utakmica već dobijena. Ja sam kriv jer nisam uspeo igračima da objasnim da sa bilo kojom ekipom mora da se igra 40 minuta i da od pobede nema ništa, ako ne pružimo maksimum".

"Ne razmišlja se o finalu pre četvrfinala i polufinala", dodao je Đokić, koji je delimično opravdanje za poraz potražio u umoru i povredama Borisa Bakića i Đorđa Majstorovića.

"Da budem iskren, očekivao sam da ćemo se brzo vratiti iz Niša. U poslednje vreme smo slabije igrali i trenirali".

Pred Valjevcima je desetodnevna pauza, do utakmice 23. kola regionalnog takmičenja, protiv Cibone na domaćem parketu. Vrščani ostaju u Nišu bar još dva dana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC