• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ULEB: Zvezda i Bešiktaš odlučuju u Istanbulu

Crvena zvezda i Bešiktaš odigrali su nerešeno u prvoj utakmici osmine finala ULEB kupa

 ULEB: Zvezda i Bešiktaš odlučuju u Istanbulu  Izvor: MONDO

Ostaje još korak, ali veliki košarkašima Crvene zvezde, koji će u Istanbulu juriti senzacionalnu pobedu za plasman na završni turnir ULEB kupa.

Crveno-beli su se u poslednjem evropskom duelu ove sezone u "Pioniru" od svojih navijača, njih oko 4.000, oprostili nerešenim rezultatom protiv Bešiktaša 80:80 (20:17, 14:19, 25:22, 21:22).

Kapiten Tadija Dragićević postigao je 22 poena i nanizao pet skokova, a Elmedin Kikanović je zabeležio 18 poena i uhvatio šest lopti. Na drugoj strani, ujedno i na meču, najefikasniji je bio Preston Šumpert sa 32 poena, dok je Predrag Drobnjak postigao 12.

Zvezdina dalekometna paljba konačno je proradila u poslednjoj četvrtini. Četiri trojke iz šest pokušaja crveno-belih, dve Dragićevića i po jedna Mirka Kovača i Stivena Markovića, doneli su u 16. minutu domaćinu plus sedam - 75:68.

Potom je usledilo par grešaka Zvezdinih igrača, promašaj Kuka za tri poena, a onda Boris Bakić nakon primljene blokade zbog prigovora dobija tehničku grešku, koja vraća Bešiktaš na dva poena deficita (73:75), da bi Dalmau i Šumpert trojkama donoli gostima vodjstvo - 79:78.

U finišu utakmice Rik Apodaka pogadja jedno bacanje, a na drugoj strani Kikanović oba, kojima, ispostavilo se na kraju postavlja konačan rezultat utakmice, pošto ni Bešiktaš, ni Crvena zvezda nisu uspeli da realizuju svoj poslednji napad.

I jedni i drugi u prvoj deonici u odbrani su igrali "čoveka", s tim što su gosti uglavnom preuzimali Dragićevića, koji je uprkos tome nanizao osam poena, ali i potrošio mnogo energije kako bi stigao do tog učinka.

Rezultatska klackalicu u finišu prvog kvartala trojkom je narušio kapiten crveno-belih, a zatim na početku druge četvrtine Marković polaganjem doneo je Zvezdi plus pet - 22:17, što je bila najveća prednost beogradskog tima u prvom poluvremenu.

Medjutim, bez šuta spolja (u prvom poluvremenu Zvezda šutirala trojke 2/11) crveno-beli nikako nisu uspevali rezultatski da se "odlepe", a nepreciznost van linije 6,25 posebno je došla do izražaja u drugom delu druge četvrtine, kada su gosti, nakon što su izašli iz bonusa, stali u zonu za koju Beogradjani nisu imali rešenja.

Minut i po u finišu prve i tri minuta na početku druge deonice Bešiktaš nije probacio loptu kroz obruč, a onda je Šumpert pronašao način da probije Zvezdin bedem.

Jedinom trojkom u prvom poluvremenu (1/6), koju je postigao Apodaka, Turci su uhvatili priključak (27:26), a zatim poenim Kaje Pekera sa penala i Šumperta iz igre preveli prednost na svoju stranu - 34:31.

Svesni da u utakmici na mali rezultat nemaju šta da traže crveno-beli su u nastavku ubrzali ritam, što im je donelo rezultat. Solo partiturom Marka Cvetkovića, koji pogadja trojku, a zatim, posle promašaja Kuka, beleži ofanzivni skok i polaže loptu u koš, Crvena zvezda stiže do vodjstva 48:42.

U nastavku treće četvrtine Bešiktaš dugim napadima ponovo uspeva da uspava crveno-bele, a sigurnom realizacijom Peker, Predrag Drobnjak i Šumpert donose Turcima egal na ulasku u poslednju četvrtinu, koju Zvezda, ipak, započinje sa minimalnom prednošću (59:58) zahvaljujući košu Kovača uz zvuk sirene.


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC