• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ima šansu u revanšu

Moglo je i bolje, ali košarkaši i trener Crvene zvezde nisu nezadovoljni ni nerešenim rezultatom protiv Bešiktaša.

 Zvezda ima šansu u revanšu Izvor: MONDO

Crvena zvezda nije izgubila od Bešiktaša, ali nije ni dobila turski tim u "Pioniru". Ipak, rezultat 80:80 daje nadu crveno-belima da bi za sedam dana u Istanbulu mogli da izbore plasman na završni turnir ULEB kupa.

"Dobro smo odigrali u odbrani, ali nas nije hteo šut. Moglo je i bolje, mogli smo da dobijemo sa pet-šest razlike, ali smo pali u finišu treće i početku četvrte čertvrtine. Šumpert je bio nezadrživ, Ipak, ovo je za mene dobar rezultat. Hvala publici što je došla u najvećem broju ove sezone i što nas je sjajno bodrila. Tamo će biti mnogo teško, očekuje nas paklena atmosfera, medjutim, ako odigramo u odbrani kao večeras i zaiustavimo im centre, imamo šanse da odemo u Torino", izjavio je kapiten Crvene zvezde Tadija Dragićević.

Publika, njih oko 4.000 koliko se okupilo u "Pioniru", dobila je sve pohvale i od Miroslava Raičevića.

"Dugo nije bila ovakva atmosfera i ovakva podrška, hvala navijačima! Nadam se da će i ubuduće dolaziti u ovolikom broju. Veoma sam zadovoljan rezultatom. Bešiktaš je mnogo jak, što pokazuje njihov dosadašnji skor. Ovu utakmicu, medjutim, moramo što pre da zaboravimo, jer u subotu sa Heliosom igramo meč koji nam život znači", rekao je je Raičević.

Stevan Karadžić smatra da crveno-beli imaju aktivan rezultat za revanš i da nisu bez šansi u Istanbulu.

"Najvažnije je da nismo izgubili. Imamo aktivan rezultat", rekao je strateg Crvene zvezde i ocenio da je njegov tim pružio dobru partiju, iako se u igri osetio grč.

"Verovatno se to desilo zato što su igrači bili opterećeni time da moraju da pobede sa što većom razlikom. U jednom trenutku smo imali i sedam poena prednosti, ali ne i snage i koncetracije da zadržimo to vodjstvo", dodao je Karadžić.

Trener crveno-belih je posebno pohvalio igru Elmedina Kikanovića, koji je postigao 18 poena i imao šest skokova.

"Kikanović je odigrao briljatno i u odbrani i u napadu. Dokazao je da njegov dolazak bio pun pogodak za Crvenu zvezdu", rekao je Karadžić.

Trener Bešiktaša Ergin Ataman naveo je da je jedna od ključnih stvari koje je njegova ekipa uspešno odradila bila dobra odbrana na plejmejkeru Zvezde Omaru Kuku, koga je uvrstio medju najbolje u Evropi.

"Odigrali smo težak meč. Pokušavali smo da zonskom odbranom usporimo Zvezdin tempo, jer domaćini igraju dosta brzo. Gubili smo, ali smo uspeli da se, pre svega zahvaljujući Prestonu Šumpertu, vratimo u meč", rekao je Ataman.

Kuk je, inače, meč završio sa šest postignutih poena, a sve je zabeležio sa linije penala, dok je Šumpert bio najefikasniji na terenu sa 32.

"Naš cilj je da osvojimo ULEB kup, ali u revanšu u Istanbulu krećemo sve iz početka", istakao je Ataman.

Revanš će se igrati sledećeg utorka, a centar Bešiktaša Predrag Drobnjak složio se da će taj meč biti neizvestan.

"Očekujem potpuno otvorenu utakmicu, neće nam biti lako, ali sve je u našim rukama", rekao je Drobnjak.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC