• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Perasović: Hrvatska želi najviše na EP

Autor mondo.rs

Jedan od domaćina predstojećeg prvenstva Evrope, predstavio je javnosti novog selektora.

 Perasović: Hrvatska želi najviše na EP Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Doskorašnji trener Valensije Velimir Perasović, pre toga i Efesa, Cibone, Estudijantesa, sadašnje Laboral Kuće, Sevilje i Splita, od utorka je selektor reprezentacije Hrvatske.

Perasović (50) je naslednik Jasmina Repeše i ostaće na klupi "vatrenih" do kraja Evropskog prvenstva, uz mogućnost produžetka saradnje.

"Izuzetno sam ponosan i srećan što sam izabran za selektora, mislim da je to nešto što svaki Hrvat želi. Nikada se nisam dvoumio, samo je bilo pitanje hoću li moći da prihvatim zbog statusa u Valensiji", rekao je Perasović prilikom predstavljanja u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS).

Njegov primarni cilj je da reprezentacija igra dobro, jer je to preduslov da osvoji neku od medalja. Ona joj je izmakla u Sloveniji 2013, posle poraza od Litvanije u polufinalu i od Španije u meču za bronzu.

"Moja želja je da Hrvatska na Eurobasketu ostvari što bolji rezultat. Ne možemo da obećamo ništa osim velikog rada i upornosti, ali jasno je da su naše ambicije najveće i da ćemo uraditi sve da ih i ostvarimo".

Perasović je dodao da će nacionalni tim posle Dontea Drejpera i Olivera Lafajeta sigurno imati u sastavu jednog naturalizovanog košarkaša (Amerikanca), koliko je dozvoljeno pravilima FIBA.

"Kostur" tima trebalo bi da čine Bojan Bogdanović (Bruklin), Ante Tomić (Barselona), Dario Šarić (Efes), Mario Hezonja (Barselona), Damjan Rudež (Indijana), Krunoslav Simon (Kubanj)...

Hrvatska će u Zagrebu biti domaćin C grupe, u kojoj će igrati još Grčka, Slovenija, Makedonija, Gruzija i Holandija.

Perasović je sa ekipom splitske Jugoplastike tri puta zaredom bio prvak Evrope (1989-1991) i četiri puta zaredom prvak SFR Jugoslavije (1988-1991).

Sa reprezentacijom bivše države osvojio je zlato na SP u Argentini 1990. i EP u Italiji 1991, dok sa Hrvatskom ima olimpijsko srebro iz Barselone 1992. i bronze sa EP u Nemačkoj 1993. i Grčkoj 1995. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC