• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale Nacionale: Nema skrivanja - naš cilj je Rio!

Autor mondo.rs

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević istakao da je želja na Eurobasketu ulazak u finale kako bi se obezbedilo direktno učešće na Olimpijskim igrama 2016. godine.

 Sale Nacionale: Nema skrivanja - naš cilj je Rio! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević izdiktirao je imena 24 igrača koji konkurišu za mesto u nacionalnom timu Srbije i time zvanično započeo "operaciju Eurobasket 2015".

Đorđević je naglasio da je cilj na Evropskom prvenstvu jasan - borba za zlatnu medalju.

"Pokriveni smo na svim pozicijama i moj zadatak je da uvedem ekipu u formu, u pravo vreme. Nemamo prava da bežimo od toga da je cilj osvajanje medalje, biće teško, ali od mog dolaska cilj je plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, što znači da želim da predvodim ekipu do finala. Nema više skrivanja", izjavio je Đorđević na konferenciji za medije u Kući košarke.

Selektor Srbije objasnio je zbog čega je u reprezentaciju pozvao Zorana Ercega i Miroslava Raduljicu, koji trenutno nema klub, a zašto je sa spiska izostavljeno ime Vladimira Lučića.

"Erceg u kontinuitetu igra odlično već nekoliko sezona, želeo je i prošle godine da igra, ali imao je problem sa Ahilovom tetivom. Izjasnio se da je spreman da pomogne i može da bude interesantan u određenim taktičkim zamislima. Raduljica je imao peh pošto je u NBA ligi imao dva kratkoročna ugovora, što donosi određenu dozu stresa, mirovao je, ali u sličnoj situaciji bio je i prošle godine i zna se koliko je bio važan na SP u Španiji. Verujem da će se vratiti u takmičarsku formu. Sa druge strane žao mi je zbog Lučića koji dugo vuče povredu leđa. On je zaslužio da bude deo reprezentacije, ali prosto ne možemo ponovo da rizikujemo sa njim", istakao je Đorđević.

SRBIJA = REAL

Saša Đorđević je istakao da je njegova želja da reprezentacija Srbije igra kao novi prvak Evrope Real Madrid. "Real igra najbolju košarku u Evropi, u jakom ritmu i mislim da bismo i mi mogli slično, posebno što imamo igrače za takav stil", naveo je selektor "orlova".

Kao i uvek bez ustezanja i uvijanja Aleksandar Đorđević objasnio je i da Nikola Radičević iz Sevilje, uprkos tome što je talentovan igrač, nije na spisku jer je prethodno odbio poziv u univerzitetsku selekciju Srbije.

"Moram da budem kritičan. Radičević je odbio univerzitetsku reprezentaciju. Koji je to razlog?! Ne znam, ali to je poraz... Sigurno je međutim da kada odbije univerzitetsku selekciju ne može da razmišlja o mom pozivu", rekao je Đorđević i istakao da ne želi da priča o onima koji su odbili poziv u nacionalni tim.

"Neću o njihovim imenima, jer nas sponzori plaćaju da ih reklamiramo, a ne igrači", jasan je bio selektor "orlova".

Srbija će početi pripreme 15. jula u Beogradu, 2. avgusta se putuje u Kranjsku Goru, posle čega slede turnir u Francuskoj, pa prijateljski duel sa Francuzima u Kombank areni 12. avgusta, potom Trofej Beograda, turnir u Izraelu i na kraju dve utakmice sa Slovenijom, u Ljubljani i Banjaluci, 29. avgusta, kao generalna proba.

Srbija će put Nemačke krenuti 3. septembra, dva dana pre zvaničnog starta Eurobasketa.

"Orlovi" će igrati u B grupi u Berlinu sa selekcijama Španije, Turske, Nemačke, Italije i Islanda.

Evropsko prvenstvo igraće se do 20 septembra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC