• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Partizan na korak od četvrtfinala!

Crno-beli kao gosti pobedili Efes 83:79 i popravili skor na 3-2. Naredne srede protiv Panatinaikosa za plasman u četvrtfinale plej-ofa Evrolige.

 EL: Partizan na korak od četvrtfinala! Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana ostvarili su i treći uzastopni trijumf u Top 16 fazi Evrolige - 83:79 (24:19, 14:10, 30:18, 15:32) protiv Efes Pilsena u Istanbulu - tako da će im u poslednjem kolu bilo kakva pobeda nad Panatinaikosom biti dovoljna za plasman u četvrtfinale!

Crno-belo obojeni deo Srbije i Beograda ulazi u šest dana grozničavog iščekivanja. Nema sumnje da će naredne srede 7.000 ljudi napuniti Pionir, u nadi da će biti svedoci najvećeg uspeha kluba i srpske košarke u poslednjih deset godina...

Predvođen nezadrživim Nikolom Pekovićem, koji je 16 od svoja 22 poena ubacio u prvom poluvremenu, šampion Srbije je u legendarnoj dvorani Abdi Ipekči kontrolisao rezultat svih 40 minuta.

Bez obzira na poznate probleme koje Efes ima posle otkaza trojici Amerikanaca, Partizan je slavio daleko lakše nego što je iko mogao da pretpostavi, takoreći rutinski.

Ipak, crno-beli su u poslednjoj četvrtini umalo prokockali 23 poena prednosti i tih desetak minuta sigurno nisu bili sjajan uvod u okršaj sa aktuelnim prvakom Evrope, psihološki ubedljivo najteži meč njihovih karijera.

Efes se nalazio u vođstvu svega dvadesetak sekundi (19:18 u devetom minutu), posle čega su crno-beli krenuli u seriju od 16:2 i stigli do dvocifrene prednosti - 34:21.

To kao da je više zbunilo njih same, nego popularne "pivare", koji su stali u zonsku odbranu i za šest minuta do odlaska na odmor primili još samo četiri poena.

Beograđani su na poluvremenu imali odličnih 38:29 najviše zahvaljujući čvrstoj odbrani i znatno boljem procentu šuta, 50 naspram 35 odsto domaćina. Dvojica važnih igrača, Milton Palasio i Novica Veličković, nisu se do tada ni upisali u listu strelaca.

Trener Efesa Dejvid Blat nastavio je da forsira zonu i u trećoj četvrtini, ali su ga košarkaši Partizana u tom delu meča majstorski kaznili sa čak osam trojki. Probudio se Palasio, a "rešetali" su takođe Tripković, Tepić, Kecman...

Tepić je trojkom u 30. minutu doneo rekordna 23 poena razlike (68:45). Peković je na startu poslednje deonice poentirao ispod koša za 70:47, a onda je došlo do nedopustivog pada na planu elementarne sportske ozbiljnosti i poštovanja protivnika.

Skuni Pen predvodio je požrtvovane "pivare", koji su sa praga katastrofalnog poraza došli u situaciju da zaprete preokretom.

Serijom od 11:0 smanjili su na 75:68 u 37. minutu, ali koš Pekovića i nesportska lična Ermala Kuča na Palasiju prelomili su u korist Partizana.

EFES: Pen 33 (šut za dva 4-7, za trojku 7-10, penali 4-5, 3sk, 4as), Gregori 10, Abi 12, Pačun, Gonlum 9 (13sk), Erdogan, Kučo 10 (6sk, 4izg), Hersek, Arslan 2, Hatson 3.

PARTIZAN: Palasio 11 (5sk, 3as), Tepić 11, Kecman 7 (7sk), Borovnjak 1, Tripković 12 (šut za trojku 4-6), Veličković 4, Peković 22 (za dva 9-12), Vitkovac 8 (6sk), Đurković, Božić 3, Milošević, Vraneš 4.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC