• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sonja za veliku radost Srbije!

Autor mondo.rs

Šut srpske košarkašice iz ugla doneo je pobedu Srbiji, koja je mogla da ostane i u šoku da je očajnički pokušaj Žirkove preko dve trećine terena završio u obruču.

Cela utakmica prvog kola druge faze Evrobasketa stala je u dva šuta u razmaku od dve sekunde.

Jedan je "ušao", drugi nije!

Sonja Petrović pogodila je dugu dvojku iz ugla, sekund pre kraja međa u Đeru, posle čega je veteranki Suzani Žirkovoj ostalo taman toliko vremena da odapne trojku preko dve trećine terena za pobedu – pogodila je obruč!

U dramatičnoj utakmici na otvaranju druge faze, između dva tima koja su donela skor 1-1 u Grupu F:

Slovačka – Srbija 74:76 (23:21, 19:19, 13:14, 19:22)!


Devojke koje sa klupe vodi Marina Maljković bukvalno su ukrale pobedu Slovakinjama, koje su imale 70:65, na dva i po minuta pre kraja i koje nisu znale kako da privedu meč kraju.

...
Izvor: YouTube


Preokret našeg tima počeo je poenima Dajane Butulija, posle čega je naturalizovana Amerikanka u našem timu, Danijel Pejdž, podelila rampu pod košem i omogućila Petrovićevoj da sa linije penala smanji na 70:69, a onda je Butulija "ušla u dribling" Barbori Balintovoj, ukrala joj loptu i položila za 70:71, na svega 1:33 do kraja.

Bila je to serija 0:6 našeg tima za manje od minut, koju je prekinula Sofija Hruščakova poenima posle minuta pauze (72:71), a onda je junakinja Petrovićeva umalo upala u ulogu tragičarke. Driblajući, izgubila je loptu na 1:05 do kraja, ali je šut Žirkove za dva poena, na 42 sekunde pre kraja, završio na obruču i dao našem timu novu šansu.

A, tu šansu iskoristili smo u 24. sekundi napada koji ništa nije obećavao. Butulija i Petrovićeva pokušale su da odigraju akciju pod košem, koja je završena izbacivanjem lopte u aut od noge jedne slovačke košarkašice, pa je u preostalih osam sekundi Petrovićeva naletela na zid pod košem i u padu poslala loptu na bok odakle je Nevena Jovanović pogodila PRVU trojku za Srbiju u drugom poluvremenu, ujedno svoju prvu na utakmici iz trećeg pokušaja i – najvažnije – prvu za naš tim posle deset promašaja u nizu od finiša druge četvrtine!

Jovanovićeva nam je donela prednost od 72:74, na 19 sekundi pre kraja, a naš tim imao je i pravo na mali faul u preostalom toku susreta, međutim... Previše lako smo to ispustili.

Jovanovićeva je bukvalno posle samo dve sekunde uvela naš tim u bonus, faulom u bloku nad Balintovom, a onda je isto uradila i Butulija, na 12 sekundi pre kraja, što je Žirkova kaznika sa dva pogođena penala, za 15. i 16. poen na meču i izjednačenje – 74:74!

Ličilo je na produžetke, međutim lopta je stigla u ugao do Sonje Petrović koja se digla za "dugu" dvojku i pogodila, a ciku i radost našeg tima umalo nije prekinuo "kecmanovski" pokušaj Žirkove sa svoje polovine, koji nakon što se čula sirena, umalo nije završio u obruču!


Rezultati 1. kola:

Slovačka – Srbija 74:76 (23:21, 19:19, 13:14, 19:22)
/Toliver 23 - Petrović 15/

Litvanija – Rusija (18.00)

Hrvatska – Španija (20.30)

TABELA: Rusija 2-0, Španija 2-0, Srbija 2-1, Slovačka 1-2, Litvanija 0-2, Hrvatska 0-2.

Parovi 2. kola (subota): Litvanija – Hrvatska (15.30), Rusija – Slovačka (18.00), Srbija – Španija (20.30).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC