• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOP 16: Pen i Ervel vodili kolo

Za najkorisnije igrače petog kola Top 16 faze Evrolige izabrana su svojica košarkaša.

 TOP 16: Pen i Ervel vodili kolo Izvor: MONDO

Tokom uzbudljivih mečeva petog kola Top 16 faze, koji su odlučili pitanje još tri tima učesnika četvrtfinala Evrolige, za najkorisnijeg igrača (MVP) proglašena su dvojica košarkaša - Aksel Ervel, član Real Madrida i Džejms Skuni Pen, plej Efes Pilsena.

Iako su oba tima poražena kod kuće (Real od Makabija 100:103, a Efes od Partizana - 79:83), Ervel i Pen postvarili su odlične partije i zabeležili najbolji indeks - 32.

Belgijanac iz redova madridskog tima upisao je 20 poena i 11 skokova, uz jednu asistenciju i dve ukradene lopte, dok je omaleni Pen protiv Partizana u Istanbulu zabeležio rekord karijere od 33 poena (šut za tri poena 7-10, slobodna bacanja 4-4), uz tri uhvaćene lopte i četiri asistencije.

Odličnu partiju prikazao je i Terens Moris iz Makabija sa 23 pogotka i 13 skokova za indeks 31, dok su listu pet najuspešnijih igrača pete nedelje Top 16 faze zaključili Felipe Rejes iz Reala sa indeksom 30, odnosno Džeremaja Mesi, član Arisa sa 29 indeksnih poena.

Zanimljivo je da su "dabl-dabl" učinak ostvarila tri igrača - Rejes, Ervel i Terens Moris (23 poena i 13 skokova) i to svi na istom meču, Real - Makabi.

Centar Partizana Nikola Peković upisao je 22 poena na meču protiv Efesa, i ponovo bio najbolji pojedinac beogradskog kluba, što je doprinelo da na listi najboljih igrača Top 16 faze Evrolige zauzima sedmo mesto.

Najbolji košarkaš u dosadašnjem takmičenju je Lin Grir iz Olimpijakosa, a slede ga Terens Moris i Majkl Batist, član Panatinaikosa.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC