• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana i Sonja, tandem iz snova!

Autor mondo.rs

Od njih dve dobili smo "svega" 47 poena u finalu, od ukupno 76. Hvala vam na tome.

Ana Dabović i Sonja Petrović, koje će Francuskinje pamtiti dok su žive, ubacile su 47 od 76 poena Srbije u finalu Evropskog prvenstva u Budimpešti.

Devojke... Hvala od srca na tome!

Na kraju, jedna je morala biti najbolja, pa je za najkorisniju košarkašicu šampionata (MVP) proglašena je Ana, koja je meč protiv Francuske završila sa 25 poena.

"Stvarno ne znam šta da kažem. Presrećna sam, zbog cele svoje zemlje i zbog toga što su nas gledale devojčice i što smo ih možda motivisale da počnu da igraju košarku. Došle smo da se borimo i htele smo da predstavimo svoju zemlju na pravi način, i da imamo poštovanja prema svima", rekla je Ana Dabović.

Na novinarsko pitanje Marini Maljković da prokomentariše što je Srbija već u junu 2015. izborila plasman na Letnje olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016, Ana Dabović se javila za reč i prva uzela mikrofon.

"Je l' mogu ja da odgovorim? Hvala. Do nedavno smo igrale kvalifikacije i za Evropsko prvenstvo i ja sam rekla da jednostavno neću više da igram bilo kakve kvalifikacije i da treba da idemo na Olimpijske igre direktno. Sada nam ostaje da uživamo i ne moramo više da se vidimo do sledećeg leta", rekla je uz osmeh Ana Dabović.

Uz Anu Dabović članica prve petorke šampionata Sonja Petrović naglasila je da je ovo timski uspeh.

"Ovo je jedand od retkih trenutaka da ostanem bez teksta. Ovo je veliko dostignuće za naš tim, sa naglaskom na tim. Hoću da naglasim da je ovo timska pobeda...Jelena Milovanović je jedna od naših najboljih igračica a večeras nije dala mnogo koševa. To vam govori da su to osobe koje su spremne da se obuzdaju i igraju za tim. To smo mi, grupa devojaka koja igra sport koji voli", rekla je Sonja Petrović.

"Odradili smo fenomenalan posao, odigrale smo svoj najbolji meč jer smo bile opuštene", dodala je ona.

Sonja Petrović se vratila u reprezentaciju posle punih šest godina i to desetak dana pre početka šampionata, a novinare je zanimalo da opiše kako je došlo do toga.

"Prvo sam razgovarala sa selektorkom, to je bio tajni sastanak za koji niko u Srbiji nije znao. Ona je bila skroz iskrena, rekla je da me vraća za medalju i za Olimpijske igre i evo, ispunjena je misija", rekla je Sonja Petrović kroz smeh, dok je Marina Maljković klimala glavom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC