• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milutinov: Cimer Radulja je fenomenalan

Autor mondo.rs

Centar reprezentacije oduševljen je radom sa Miroslavom Raduljicom, koji će mu od oktobra biti veliki rival.

 Nikola Milutinov: Cimer Miroslav Raduljica je fenomenalan Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Nikola Milutinov ponovo je potpuno fokusiran samo na košarku.

Posle dugog perioda neizvesnosti oko odlaska iz Partizana, nakon sedmica i sedmica nagađanja da li će u NBA, Panatinaikos, Efes, Olimpijakos ili možda Crvenu zvezdu, mladi centar 100 odsto je posvećen samo treningu i radu sa loptom.

Zajedno sa ostatkom reprezentacije, Novosađanin je doputovao u Beograd iz Francuske, gde su "orlovi" proteklog vikenda odigrali prve zvanične mečeve u sklopu priprema za Eurobasket.

"Trudio sam se, koliko sam mogao, da ne razmišljam o tome šta se sve dešavalo pre priprema, što je bilo jako teško. Ipak - i to se sve završilo i ostavio sam iza sebe. Sad sam postavio fokus isključivo na reprezentaciju. Svim mislima i srcem sam usmeren ka tome", rekao je centar "orlova" i Olimpijakosa u ponedeljak, u prodavnici Adidasa u Delta sitiju.

Uz Nemanju Nedovića i Nemanju Dangubića, Milutinov je strpljivo davao izjave i delio autograme u pauzama takmičenja u šutiranju sa fanovima. Selektor Đorđević dao je slobodan dan čitavom timu za kratak predah pred pripremu za kontrolni meč sa Francuskom u Kombank areni, zakazan za sredu.

"Osećamo blagi umor, ali sve će to brzo proći čim dođu utakmice, pogotovo pred našom publikom. Neće se to u Areni ni osetiti. Igraćemo svim srcem, pogotovo zato što nam je naša publika ogroman motiv. Jedva čekamo da dođe utakmica".

Izvor: MONDO/ M. Šolak



Odlukom San Antonija da zabrani Bobanu Marjanoviću reprezentativno leto, Milutinov je ostao bez jednog od odličnih sparing partnera. Ipak, konkurencija za mesto pod košem mu je i dalje jako oštra, jer su tu Miroslav Raduljica, Vladimir Štimac i Ognjen Kuzmić.

"Neverovatno je raditi sa njima. Momci su zaista odlični i jako se radi. Oduševljen sam radom sa Raduljicom, igranjem protiv njega na treninzima. Stvarno je fenomenalan igrač. I Štimac je odličan, kao i Kuzmić. Sjajni su momci, odlični igrači i dosta im je teško parirati", kaže Nikola.

Ovog leta, Raduljica mu je sparing partner. Od jeseni, biće mu veliki rival u dresu Panatinaikosa, najljućeg protivnika Olimpijakosa.

"Mi smo i cimeri", dodaje Nikola.

"Ipak, nema mnogo priče o tome. Sad smo svi fokusirani na reprezentaciju i samo hoćemo da ostvarimo što bolji cilj. Samo nas to interesuje".

Istovremeno, doskorašnji centar Partizana dobro je svestan činjenice da ga očekuje jako važna sezona, u kojoj će pred njega biti postavljena velika očekivanja.

"Ta očekivanja su sve veća i veća. Moram biti na još većem nivou - najpre u dresu reprezentacije, pa u dresu Olimpijakosa. Biće mi u Pireju dosta teško, jer će mi to biti prva godina u inostranstvu, a i zato što su na mojoj poziciji još dvojica odličnih igrača. Moraću da se dokažem kroz jake treninge. U njima će se videti ko će moći da igra utakmice", podvlači Milutinov, kome će u Pireju konkurencija biti Patrik Jang i Otelo Hanter.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC