• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević o Francuzima: I te kako im je stalo

Autor mondo.rs

Selektor Srbije podsetio da su "trikolori" u Nansiju "igrali sa četvoricom NBA igrača po više od 25 minuta". Teodosić i Erceg treniraju, uskoro i Milosavljević.

 Đorđević o Francuzima: I te kako im je stalo Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije opet je u Beogradu, gde je u sredu od 20.30, u Kombank areni, očekuje veliki test - duel sa šampionom Evrope.

"Orlovi" su prošle nedelje već odmerili fizičku spremu i formu u duelu sa istim rivalom i bili poraženi u Nansiju, u prilično teškim uslovima. Sada će oni biti domaćini.

"Pre svega, posle tri nedelje rada vratili smo se u Beograd. Prošli smo pripreme u Kranjskoj Gori, pa turnir u Francuskoj, koji uopšte nije bio lak, jer smo sa idealne temperature za rad došli u gradove, gde je u halama bilo više od 40 stepeni i to nije baš bilo dobro za igrače, jer nije bila moguća brza adaptacija. Usled toga se desila i nezgoda sa Bogdanovićem (dehidratacija)", rekao je selektor Aleksandar Đorđević na konferenciji za novinare u Kombank areni.

Šef struke "orlova" objasnio je da je rezultat te utakmice za njega bio u drugom planu, ali očigledno ne i za "trikolore", koje su Teodosić i drugovi eliminisali u polufinalu prošlogodišnjeg Mundobasketa.

"Utakmicu sa Francuskom ste propratili rezultatski, ja sam imao razmišljanja nevezana za ishod i najjači utisak posle svega mi je da je Francuska igrala sa četvoricom igrača više od 25 minuta. Parker, Batum, Gober, Dijao... Sve NBA igrači. I te kako im je bilo stalo da pobede Srbiju i da nam daju poruku", primetio je Đorđević.

U Francuskoj je naš tim nastupio bez povređenog trija (Teodosić, Milosavljević, Erceg). S tim u vezi, sada je situacija pozitivnija.

"Mi smo odigrali utakmicu sa malo minuta za Bjelicu, koji nije potpuno spreman zbog kasnijeg priključenja pripremama, a znate da nije bilo Teodosića, Ercega i Milosavljevića. Teo i Erceg su sad na parketu, a Gagiju fali još par dana da se priključi i on. To su dobre vesti za sve nas".

Selektor je potom izneo i svoje ocene nastupa u Nansiju i Lionu, gde je dan kasnije ubedljivo pobeđena Rusija.

"Mislim da polako ulazimo u onu sferu igre i razmišljanja kako ova reprezentacija da igra - da polazimo iz odbrane i da ona postane prvo oružje sa kojim idemo da se borimo protiv bilo koga, pa tako i protiv Francuske, koja ovde dolazi, čini mi se, u najjačem sastavu. Imaju slavljenički ambijent, jer otvoreno idu na zlatnu medalju, svi su se priključili, svi igraju na zavidnom nivou i već sada su u zavidnoj formi za Eurobasket. To za nas može da bude samo još veći podstrek i motiv da im se suprotstavimo".

ONI SU FAVORITI NO.1

"Što se meče tiče, mi smo jedna od ekipa koje će ići na medalje, otvoreno i direktno, ali Francuzi su po mom mišljenju i dalje prvi favoriti. Oni su poslednji šampioni Evrope, brane titulu i dugo se nije dogodio 'back to back', pa eto - sa moje strane, čisto da im..."

"Protivnici su za svaki respekt, igraju poštenu košarku, mušku, stalno su u duelu, imaju vođe kakve se retko rađaju - Boris Dijao, Toni Parker... Svaki put kad se sretnemo sa njima, kada ih gledamo, kada vidimo kakav imaju odnos prema dresu, zemlji... To je zaista za svako poštovanje".

Iako je u pitanju još jedan kontrolni meč, ideja "orlova" je jasna...

"Ovo je prvi susret reprezentacije sa beogradskom, srpskom publikom posle Svetskog prvenstva u Španiji. Očekuje nas ozbiljan zadatak i idemo i u ovu utakmicu kao i u svaku - sa idejom da pobedimo".

Naravno, kao i prošle godine, stručni štabovi neće otkriti sve karte.

"Idemo postepeno. Mislim da niko ne otvara svoje karte, pa tako i mi - držali smo prošle godine neke adute do četvrtfinala, tako ćemo i sada planirati da neke stvari zadržimo, da igramo u osnovnim postulatima, pre svega u odnosu na odbranu, gde nemamo prava da zadržavamo ni delić energije. Ti odbrambeni, individualni i timski zadaci su prioritetne stvari koje tražimo i to su smernice za sve nas da napravimo analizu i krajnju selekciju igrača".

I srpska i francuska selekcija trebalo bi da u Areni nastupe sa po 14 igrača.

"To je u dogovoru između dva trenera, ali mislim da će i oni igrati sa 14 igrača, kao što su mislim igrali i prvu, a i mi ćemo".

"Teodosić je izrazio želju da igra. Mislim da trenutno još nije pametno, pa ćemo videti. Mislim da će 14 izaći na teren, jer mislim da je to i nagrada, iako to nije adekvatna reč, ali svi će se skinuti, pa ćemo onda napraviti stav. To je prilika da svi budu i pozdravljeni i propraćeni, jer su stvarno odradili dobre pripreme".

Srbija - Francuska, sreda - 20.30 časova. Pre utakmice, biće organizovana i svečana ceremonija uručenja simboličnog priznanja Nemanji Bjelici, kao podsećanje na to da je u Španiji, na Mundobasketu, odigrao 100. meč u dresu reprezentacije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC