• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale nije zadovoljan: Možemo i moramo bolje

Autor mondo.rs

"Bavio se sobom, našim greškama, ne bavimo se protivnikom. To je na neki način i psihološka priprema".

 Saša Đorđević: Moramo i možemo bolje Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS



Reprezentacija Srbije odigrala je tri odlična meča ove nedelje u Kombank areni i redom pobeđivala Francusku, Kinu i Rusiju. Posebno je bila ubedljiva tokom vikenda, protiv slabijih rivala, iako je i protiv šampiona Evrope u jednom trenutku imala "plus 19".

U nedelju uveče, nakon trijumfa na Aćibadem Trofeju Beograda, selektor Aleksandar Đorđević spustio je loptu na zemlju.

"Nemojte da mislite da sam zadovoljan, ja nikada nisam zadovoljan. Možeo bolje, moramo bolje. Da se još spremamo. Cilj je da odemo sa verom u sebe na EP, u ovom trenutku to i radimo. Bavio se sobom, našim greškama, ne bavimo se protivnikom. To je na neki način i psihološka priprema", rekao je šef struke "orlova".

Sale Nacionale posebno je istakao povratak kapitena u ekipu posle oporavka od povrede, zbog koje ga je čuvao protiv Francuza.

"Na ovom mestu samo ću ponoviti reći od subote. Odlučan pristup igri, košarci, zadacima. Koncentracija na zavidnom nivou. Na nama je sada da iskristališemo našu snagu. Igra dobija određenu boju kada zaigra Miloš. Ono što pokaže na utakmici je za divljenje".

O ubedljivoj pobedi nije hteo da govori.

"Kako da komentarišemo rezultat, ovo je prijateljska utakmica?", upitao je selektor.

Pred njegovim izabranicima je učešće na turniru u Izraelu, uz domaćina i Ukrajinu. Potom će se vratiti u ove krajeve i 27. avgusta u Ljubljani odigrati prvi meč protiv Slovenaca. Isti rival testiraće "orlove" i u generalnoj probi pred start Eurobasketa, 29. avgusta u Banjaluci.

Izvor: MN PRESS



Da li su reprezentaciji potrebni jači rivali?

"To je znak pitanja. Neki timovi sa kojima smo igrali su došli oslabljeni, mi svakoga respektujemo. Mi analiziramo sebe i naše greške, a njih ima", odgovorio je Đorđević, pre osvrta na snagu grupe "orlova" na Eurobasketu (Island, Turska, Španija, Italija, Nemačka).

"Ekipe iz naše grupe igraju u takvim sastavima da imaju igrače koji dominiraju u NBA. Imamo najtežu grupu ikada, doduše nikada nije bio ovakav format. Biće interesantna grupa. Nemamo pravo da budemo prepotentni i arogantni. Ne govorimo nikome da je bolji od nas, to moraju da pokažu. Kako ljudi kažu - teren ne laže", podvukao je Đorđević, koji će po svemu sudeći sastav u trenutnom broju od 16 igrača (bez Stefana Pota) odvesti i na turnir u Izrael.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC