• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale odveo "orlove" u Tel Aviv

Autor mondo.rs

Košarkaši Srbije otputovali su na dvomeč sa selekcijom Izraela

 Reprezentacija Srbije u Izraelu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Tel Aviv, gde će tokom vikenda odigrati dve utakmice protiv domaće selekcije Izreala u sklopu priprema za Eurobasket 2015.

Prvobitno je bilo planirano da se u Tel Avivu, odigra turnir na kome bi pored domaće i selekcije Srbije učestovala i Ukrajina, ali je ta reprezentacija u poslednjem trenutku otkazala učešće.

Zbog toga će izabranici Saše Đorđevića odigrati dva susreta protiv selekcije Izraela - prvi u subotu od 19:30 časova, a drugi u nedelju od 18:40 sati.

Dan nakon toga "orlovi" će otići na izlet u Jerusalim, a u utorak letom iz Tel Aviva putuju u Zagreb, odakle će u Ljubljanu na duel sa selekcijom Slovenije.

Selektor Aleksandar Đorđević neposredno pred put za Izrael skratio je spisak kandidata za Eurobasket, pa je u Tel Aviv poveo 14 igrača koji su ostali u konkurenciji. To su Miloš Teodosić, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Nemanja Dangubić, Nemanja Bjelica, Zoran Erceg, Vladimir Štimac, Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić i Nikola Milutinov.

Selektor Srbije mogao bi već posle mečeva u Tel Avivu da objavi konačan spisak od 12 igrača koji će putovati na Eurobasket.

Srbija je do sada odigrala šest kontrolnih utakmica u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, od kojih je dobila pet.

"Orlovi" su pobedili Mađarsku u Kranjskoj Gori (81:61), Francusku (73:63) u Beogradu, kao i Kinu (95:55) i Rusiju dva puta, u Lionu (75:56) i na Aćibadem trofeju Beograda (95:61), dok su jedini poraz (65:78) pretrpeli od Francuske u Nansiju. 

Selekcija Srbije nastupaće na Eurobasketu u grupi B, u Berlinu, sa selekcijama Španije, Islanda, Nemačke, Turske i Italije.

Eurobasket se igra od 5. do 20. septembra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC