• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ubedljiva u Izraelu, zaigrao i Gagi

Autor mondo.rs

Uspešna provera "orlova" u Tel Avivu protiv domaćina - 85:70. Dragan Milosavljević konačno na terenu. Naredni meč istih rivala u nedelju uveče.



Izabranici Aleksandra Saše Đorđevića bez Bogdana Bogdanovića odigrali su prvi od dva test meča protiv Izraela u dvorani Makabija.

Vicešampioni sveta ulaze u finiš priprema za Eurobasket, u sklopu kojih će selektor odabrati i definitivnih 12 igrača koje će voditi od trenutnih 14. U sklopu toga, ova utakmica takođe bi mogla da ima veliki značaj.

Dragan Milosavljević zaigrao je prvi put - i to od prvog minuta, pa ubacio sedam poena. Đorđević je isprobao nekoliko taktičkih varijanti. Dejvid Blat je gledao, "orlovi" ubedljivo pobedili:

IZRAEL - SRBIJA 70:85 (18:26, 14:17, 18:26, 20:16)

Najraspoloženiji igrač našeg tima bio je Nemanja Nedović. Trojkama je "zatvarao" drugu i treću četvrtinu i završio meč kao najefikasniji, sa 16 poena, uz šut za tri 4/5, ali i šest asistencija i četiri skoka.

I konačan rezultat i njegov nastup, kao i raspoloženje iskusnog tandema plejmejkera Teodosić - Marković takođe dobro oslikavaju kako je igrao naš tim. Obojica su zabeležili po sedam asistencija, što uz Nedovićevih šest čini zbir od čak 19, samo sa pozicije "jedan"!

SRBIJA: Teodosić 5 (7 as), Simonović 13 (2/4 za tri), Bjelica 8 (7 sk), Marković 2 (7 as), Kalinić 9, Milosavljević 7, Raduljica 11, Erceg 10 (2/6 za tri, 6 sk), Štimac 1 (6 sk), Nedović 16 (4/5 za tri, 4 sk, 6 as), Dangubić, Kuzmić, Milutinov 1.

Sledeći test, naš tim imaće u nedelju uveče (18.45), takođe protiv Izraelaca. Potom će u ponedeljak otići u Jerusalim na izlet, pa će poleteti za Zagreb. Iz glavnog grada Hrvatske autobusom će u Ljubljanu, u kojoj ga čeka pretposlednja provera protiv Slovenije (27. avgust).

Završni meč u sklopu priprema za Eurobasket, "orlovi" će odigrati 29. avgusta, u Banjaluci, takođe protiv "zmajčeka".

Selektor Aleksandar Đorđević izvršiće još jednu selekciju do određivanja definitivnog spiska. Trenutno raspolaže sa 14 igrača, a na konačnoj listi biće mesta za 12 imena. Trenutno ekipu čine Teodosić, Marković, Nedović, Bogdanović, Milosavljević, Kalinić, Simonović, Dangubić, Bjelica, Erceg, Štimac, Raduljica, Kuzmić i Milutinov.

TOK MEČA PO DEONICAMA:

- prva četvrtina -  18:26

Dragan Milosavljević prvi put je zaigrao posle oporavka od povrede i bio je deo startne petorke, zajedno sa Stefanom Markovićem, Nikolom Kalinićem, Nemanjom Bjelicom i Miroslavom Raduljjicom.

Izraelci su počeli prvi da pogađaju i poveli 5:3, ali je serija "orlova" 11:2 brzo donela našoj ekipi mirniji period igre. Milosavljević i Kalinić su borbeno trčali na ofanzivne skokove, Raduljica prvi pogađao u seriji, pre nego što ga je pri rezultatu 7:5 zamenio Ognjen Kuzmić.

Do kraja četvrtine, Đorđević je uveo u igru i Simonovića, Ercega, Nedovića, a mini serijom Bjelice (4:0, za 14:7) i Simonovića (za 18:11), Srbi su zadržali prednost do odlaska na odmor.

U poslednjoj sekundi četvrtine, SImonović je pogodio trojku iz ćoška.

- druga četvrtina - 14:17

Prednost našeg tima nije ugrožena ni u drugom periodu, iako se podrazumeva da rezultati nisu u prvom planu u ovakvim utakmicama.

Ipak, dobra je vest da su "orlovi" u drugoj deonici dva puta stizali do dvocifrene prednosti - "plus 11". Na početku i na kraju četvrtine, trojkom Nemanje Nedovića kojom je "pocepao mrežicu" za 32:43.

U međuvremenu, serije poena viđene su na obe strane.

Izraelci su uspeli da priđu u jednom trenutku na samo četiri poena zaostatka (30:34), nošeni energijom koju im je uneo i Šon Doson, atraktivnim zakucavanjem preko Raduljice uz faul.

Međutim, Nemanju Bjelica ni mnogo ozbiljniji nalet rivala ne može izbaciti iz ritma, pa je opet preuzeo odgovornost i pokazao koliko lepo izgleda jednostavna košarka. Prihvatio je loptu na distanci, u dva-tri driblinga izbacio čuvara i lako je položio o tablu, neometan, za 38:30. Za novu mirnu prednost "orlova".

Navedenom trojkom, Nedović je pogotkom posle brzog izbačaja postavio rezultat sa kojim se i otišlo na odmor. U hali meč uživo prati i Dejvid Blat, trener Klivlenda.

 - treća četvrtina -  18:26

Tačka i na treći kvartal stavljena je na oprobani način: Stefan Marković oslobađao je levu stranu čekajući da protekne poslednjih napad, pa je dodao loptu Nedoviću, a on ponovo pogodio trojku "bez koske", za maksimalnu prednost "plus 19".

Kao i u prvih deset minuta, Srbija je u trećoj četvrtini takođe ubacila lepih 26 poena.

Izraelci su u jednom trenutku ponovo prišli na samo šest poena zaostatka (42:48), ali su "orlovi" onda ubacili u viši stepen prenosa i brzo se ponovo odlepili. Teo je ubacio trojku, Kalinić dvojku uz faul, pa je Nedović takođe pogodio van 6,75. Jako brzo na semaforu je pisalo 42:57.

Do kraja deonice, Zoran Erceg takođe je pogodio trojku.

- četvrta četvrtina -  20:16

"Plus 19" iz treće četvrtine značilo je da smo saznali ime pobednika i pre završnog perioda. Stoga, Đorđević je iskoristio završnih deset minuta da isproba još neke taktičke varijante.

Simonović je početkom kvartala podigao razliku trojkom na "plus 22" (77:55) i tako potpuno otvorio selektoru priliku da kombinuje.

Tako je, sredinom četvrtine, Đorđević izveo na teren petorku u sastavu Nedović - Milosavljević - Dangubić - Kalinić - Milutinov. Naravno, lako je bilo primetiti veliku atletsku nadmoć "orlova" u tim trenucima.

Neposredno potom, ubacio je i Ercega i takođe brzo dobio rezultat u napadu - lepu "pik en' pop" akciju Nedovića i uvedene "četvorke", završenu trojkom "bez koske". To će sasvim izvesno biti jedno od oružja našeg tima i na Eurobasketu.

Do kraja utakmice, "orlovi" su sklonili nogu sa gasa i dozvolili protivniku da sa 85:65, nakon Ercegovih slobodnih bacanja, priđe na podnošljivijih "minus 15". Dobra provera Srbije u Tel Avivu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC