• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Burno u Turskoj pred Eurobasket

Autor mondo.rs

Saopštenja, sukob na relaciji Fener - selektor, najava povlačenja igrača...

 Sukobi u Turskoj pred Eurobasket Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Turske ne dočekuje u miru 5. septembar i početak učešća na Eurobasketu, na kojem će u grupnoj fazi igrati protiv Srbije.

U poslednjoj sedmici uoči starta turnira, buknuo je rat na klupskoj osnovi, u kojem je jako glasno istupio u javnost predsednik Fenerbahčea, Aziz Jildirim, osuvši drvlje i kamenje na selektora Ergina Atamana.

Između ostalog, on je poručio da je vreme da selektor (koji je i trener Galatasaraja) napusti kormilo državnog tima, uz iznošenje velikog broja optužbi na Atamanov račun. Između ostalog, poručio mu je da radi svoj posao nečasno i da je "stavio u svoj džep 300 do 500 hiljada evra".

Uz to, prvi čovek Fenera najavio je i da će povući igrače svog kluba iz državne selekcije, bez obzira na eventualne posledice.

Istovremeno, stigao je i odgovor saveza, koji se može protumačiti i kao svrstavanje na stranu Atamanovih kritičara, jer je predsednik federacije Harun Erdenaj zaista stavio selektora na izbor.

"Posle Eurobasketa, on bi trebalo da donese odluku šta će da radi - da li da ostane na klupi svog tima ili reprezentacije".

Očekivano, u Galatasaraju su reagovali na ove napade, pruživši podršku svom treneru zvaničnim saopštenjem, u kojem je navedeno: "Ne možemo da prihvatimo Erdenajev stav ozbiljno i uz to osuđujemo saopštenje Aziza Jildirima".

Dakle, burno je u Turskoj pred start takmičenja i puta selekcije u Berlin. "Orlovi" će igrati protiv tamošnjih "12 divova" 9. septembra, u Berlinu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC