• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani čekaju Srbiju u najjačem sastavu!

Autor mondo.rs

Pjaniđani je odredio 12 igrača za Berlin – ima NBA zvezda, ima evroligaških vukova, ima naturalizovanih Amerikanaca. Biće teško!

 Sastav Italije za Eurobasket Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  Amedeo Dela Vale, Marko Belineli, Pjetro Aradori, Alesandro Đentile, Danilo Galinari, Andrea Barnjani, Marko Kusin, Luiđi Datome, Nikolo Meli, Andrea Ćinćarini, Danijel Haket i Ahile Polonara.

To je sastav reprezentacije Italije za predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj, Hrvatskoj, Nemačkoj i Letoniji.

Dakle, možemo slobodno da kažemo – najjači sastav koji "azuri" trenutno imaju sa nekoliko NBA zvezda, Belinelijem, Galinarijem i Barnjanijem, jednim od najopasnijih bekova Evrolige Đentileom, naturalizovanim Amerikancem Haketom i čovekom koji po pravilu najbolju, tj. spektakularnu košarku igra baš u nacionalnom dresu – Datomeom.

Selektor Italije Simone Pjaniđani danas je doneo odluku da su višak Rikardo Ćervi, Pepe Poeta i Davide Paskolo.

Italijani, prvaci Evrope iz 1983. i 1999. godine, pre i posle toga četiri puta srebrni i četiri puta bronzani, nalaze se u "grupi smrti" smeštenoj u Berlinu, zajedno sa reprezentacijama Srbije, Španije, Nemačke, Turske i Islanda.

Italija će biti poslednji protivnik "orlova" u prestonici Nemačke, 10. septembra, kada će biti poznato koje će četiri reprezentacije nastaviti put u Lil, na drugu fazu, a koje dve će ispasti.

Italijani su, nakon što su na Evropskom prvenstvu u Parizu 1999. pobedili moćnu Jugoslaviju i potom savladali Francusku pred njenim navijačima u finalu, osvojili još jednu medalju, 2003. u Stokholmu bili su treći.

Svi ostali nastupi, 2001, 2005, 2007, 2011. i 2013. godine mogu se oceniti kao neuspešni (8, 9, 9, 9. i 20. mesto), ali su "azuri" najveći debakli ipak doživeli 2008. godine kada nisu uspeli da se kvalifikuju na Evropsko prvenstvu u Poljskoj, 2009. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC