• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni sveti Odin im nije pomogao...

Autor mondo.rs

Srpski košarkaši pregazili simpatične Islanđane - 93:64. Svi se upisali u strelce. U sredu od 14:30 časova protiv Turske.

 Eurobasket 2015: Srbija pobijedila Island 93:64 Izvor: MN PRESS

Dragi Islanđani, veoma ste nam simpatični, ali ipak je ovo sport u kojem se zna ko je "tata". Već ste se plasirali na Evropsko prvenstvo u fudbalu i čestitamo vam na tome, ali danas se igra košarka i "orlovima" treba nova, treća pobeda u nizu. Za vas ima vremena, jednog dana želimo vam da budete na pobedničkom postolju. Na drugom mestu!

Ovom porukom simpatičnim Islanđanima, započeli smo tekstualni prenos utakmice 3. kola Grupe B na Evropskom prvenstvu između Srbije i Islanda. Nismo pogrešili. U košarci Islanđani imaju još mnogo da uče.

Island je u prvom kolu namučio Nemce, ni Italijanima nije bilo baš lako protiv momaka sa severa Evrope. "Orlovi" su međutim ozbiljno shvatili današnjeg rivala i bez problema zabeležili treći trijumf - 93:64 (24:16, 18:16, 25:16, 26:16).

Bila je potrebna "orlovima" jedna ovakva utakmica posle Španije i Nemačke (pogotovo posle one drame i tvrde utakmice protiv domaćina) da se malo i opuste, da se razigraju, "nameste" ruke, pogađaju, asistiraju, probaju razne kombinacije... Razlika koja je uglavnom bila oko 20 poena dopuštala je selektoru Đorđeviću da odredi veću minutažu Draganu Milosavljeviću, Marku Simonoviću, Nikoli Milutinovu...

Svi u srpskom timu su se upisali u strelce, a raduju dva pogatka: odličan procenat šuta za dva (79%) i tri poena (8/20). Uz taj podatak još jedan sjajan - 32 asistencije (na 34 pogotka iz igre)!

Kada se sve ovo ima u vidu jasno je da je ovo bila timska pobeda, bez nekog ko je odskakao. Islanđani su borbeni, uporni kao stenice, ali još boluju od dečijih bolesti... Ta haotična košarka, koju igraju, može da upali ponekad, ali ne protiv Srbije, koja je imala prostora i za egzibiciju (u daljem tekstu možete da vidite najefektnije poteze "orlova).

Posle jednog od tih poteza na kraju utakmice, Teo i Raduljica su se pogledali, onako značajno i... nasmejali nas! Pogledajte!



I još jednom, reakcija Tea i Raduljice:






















- STATISTIKA -


Srbija: Teodosić 4 (6as), Simonović 3, Kuzmić 11, Bogdanović 9 (7sk, 6as), Bjelica 7 (4sk), Marković 2 (5sk, 2as, 2ukr), Kalinić 12 (3sk, 5as), Nedović 15 (3sk, 4as), Milosavljević 8 (3as), Raduljica 13 (3sk, 4izg), Erceg 3, Milutinov 6.

Island: Hermanson 6, Karason, Natanelson, Sigurdarson 6, Baringson 8, Stefanson 3, Magnuson 3, Vilhjalmson 9, Gunarson 18, Jermolinski 6, Palson 3, Stajnarson 2.

Izvor: MN PRESS


TOK UTAKMICE:

- PRVA ČETVRTINA -

Sude Hrvat, Čeh i Makedonac.

Startna petorka Srbije: Teodosić, Marković, Kalinić, Bjelica i Kuzmić.

Novina u srpskom timu je da se Miloš Teodosić obrijao.

1' - Pogotkom Kuzmića Srbija je povela. Islanđani potom greše u napadu. Teo potom pogađa za 2. Srbija vodi 4:0.



2' - Kuzmić oba puta precizan sa penala, Srbija vodi 6:0. A onda rampa Nikole Kalinića!!! Islanđani potom daju prvi koš (trojka Stefansona).

POGLEDAJTE KALINIĆEVU "BANANU"

Kalinić banana
Izvor: YouTube


3' - Prva trojka i za Srbiju - Kalinić! 9:3. Potom oduzeta lopta, ali-up Teo - Bjelica, za 11:3.

5' - Nakon dva vezana poena Islanda, nova trojka Kalinića - 14:7.

7' - Raduljica je imao šansu da i on postigne trojku (2+1), ali je promašio drugi penal. Trenutno je 16:9. U igri je Dragan Milosavljević (ušao umesto Kalinića).

8' - Islanđani su u seriji, smanjili su na 16:12. Nemanja Nedović postiže novu trojku, da malo smiri Islanđane - 19:12.

10' - Trojka Ercega uz zvuk sirene! Kraj prve četvrtine, koju je Srbija dobila 24:16. Islanđani borbeni, uporni, trče, ali i mnogo greše.

TROJKA ERCEGA

Erceg trojka
Izvor: YouTube


Srbija je za prvih 10 minuta prve četvrtine pogodila isto trojki (četiri) koliko i protiv Nemačke za ceo meč!

- DRUGA ČETVRTINA -

11' - Drugi deo meča počeo je dugom dvojkom Milosavljevića, a na drugoj strani Islanđani pogađaju drugu trojku. Trenutno: 26:19.

13' - Traljav napad Srbije, ali zanimljiv. Lopta se više kotrljala po parketu, nego što je bilo "normalnih" dodavanja. Ercegu je ispala lopta, probao je Milosavljević... Istekao je napad. Još jedan nuspešan napad Srbije (Teodosić prejako do Milosavljevića)... Period igre sa mnogo grešaka, Đorđević se ozbiljno namrštio.

14' - Islanđani pogađaju novu trojku i smanjuju na 26:21. Stefan Marković odlično prati akciju, posle promašaja Teodosića skače i iz odbojke daje koš. Trenutno 28:21. Teodosić je potom promašio novu trojku. Srećom, revanširali su se Islanđani. Đorđević je pozvao tajm-aut.

15' - Island je ona tipična ekipa koja je dosadna poput osica, borbena, ali mnogo greši i šutira čim se ukaže prilika. Odlična odbrana Srbije, Teodosić asistencija do Kuzmića koji zakucava (prethodno je realizovao jedno od dva bacanja). Trenutno je 31:21. Prvi put +10 na ovom meču.

17' - Auuuu, kakva egzibicija "orlova". Kontru je istrčao Stefan Marković, dodao ispod noge do Kalinića, ovaj je samo prosledio do Kuzmića i novo zakucavanje. (35:25)

Marković
Izvor: YouTube


18' - Posle nove trojke Islanda, Đorđević je pozvao novi tajm-aut. Ima mnogo toga da im kaže. Šteta što je prekinut direktan prenos... (35:28). Tajm-aut je dao rezultat, Raduljica ispod koša odigrava za Bjelicu koji daje tri poena (2:1). Vraćeno je 10 razlike (38:28)

19' - Island je promašio novu trojku, a Teodosić potom asistira Raduljici i prvi put je +12 (40:28).

20 ' - Kraj poluvremena: 42:32.

- TREĆA ČETVRTINA -

21' - Ognjen Kuzmić otvara drugo poluvreme pogotkom za dva. Ali, u narednom napadu, Island pogađa za tri (44:35). Kuzmić prvi igrač u srpskom timu sa dvocifrenim učinkom - 11 poena.


24' - Posle nekoliko napada bez pogodaka, obe ekipe su uspele da ubace poene. Trenutno je: 48:36

25' - I Nedović se pridružio Kuzmiću po koš-učinku. Njegovih 11 poena danas.

26' - Trojka Bogdanovića! 53:38. Bogdanović potom pogađa i dva puta sa penala, za najvećih 55:38.

27' - Lepa akcija Srbije, lopta je išla brzo od ruke do ruke, i konačno do džina raduljice (džin u odnosu na igrače Islanda) za 57:38. U narednom napadu, nova trojka islanda - 57:41.

28' - Nova, šesta trojka za Srbiju - Simonović! Šut Srbije za tri poena do sada - 6/15. Trenutni rezultat je 60:41 (+19).

29' - Idemo na +22! Raduljica daje "trtojku" (2+1), za 65:43. Ali, Islanđani vraćaju trojku...

30' - Gunarson posle trojke pogađa i za dva. Lepa akcija Nedovića i Milosavljevića za kraj četvrtine - 67:48.

- ČETVRTA ČETVRTINA -

31' - Poslednja deonica počela je obostranim promašajima, izgubljenim loptama... Nesmotren (najblaže rečeno) potez Raduljice, koji je prosto zakucao za parket Beringsona. Nesportska lična.



32' - Slalom Nemanje Nedovića kroz odbranu Islanda, fauliran je. Dva penala realizovana - 71:50. Na drugoj strani pogađa Gunarson. Gunarson je odličan danas - ubacio je 15 poena (inače, prosek na turniru do sada mu je bio tri!).

34' - Nemamo mnogo toga da vam napišemo, osim da Đorđević daje mnogo više minuta Milosavljeviću, Simonoviću, Milutinovu... Razlika je tu oko 20 (čas 21, čas 19...).

35' - Kontra Srbije, zakucavanje Milosavljevića. Igra se vrlo brzo, Islanđani trče kao navijeni... Komična situacija pod našim obručem - visoki centar Islanda tri puta je pokušavao da pogodi zicer. Nije uspeo.

36' - Opet trojka Bogdanovića! Sedma trojka danas (iz 19 pokušaja). Potom Nedović "krade" loptu i prvi put je +24 (80:56). I Milutinov pogađa (sa penala, dva) i svi su danas upisali u strelce! Razlika je +26 (82:56). Potom novo zakucavanje, ovog puta Milutinov, pa trojka Kalinića (osma trojka za Srbiju danas) - za +31 (87:56).

38 ' - Sjajna akcija Nedovića i Kalinića i efektna realizacija!

Kalinić
Izvor: YouTube


40 ' - umesto odjave...


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC