• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španija šokirana "stotkom" Italijana!

Autor mondo.rs

"Furija" primila još jednu lekciju na Evropskom prvenstvu. Čas u Berlinu držala im Italija, pre svih fenomenalni Danilo Galinari i Marko Belineri.

Ako Španija izgubi od Nemačke...

Hm, sve je moguće u raspletu Grupe B, pa i to da Španija ostane bez plasmana u osminu finala Eurobasketa 2015, a samim tim i Olimpijskih igara u Riju. Komplikacije, i to velike, nastale su posle pobede Italije nad Španijom 105:98 (20:19, 25:23, 18:31, 35:32).

Španija je posle prvog dela imala "plus tri", a prvi veliki problemi nastali su u 33. minutu. Tada je proradio sjajni Marko Belineli. Pogađao je odakle je stigao.

Posle samo četiri poena iz prvog dela, 29-godišnji košarkaš Sakaramento Kingsa ušao je u naverovatnu seriju. Najzaslužniji je za 11:0 u korist Italije polovinom treće četvrtine, kada su "azuri" stekli razliku koju su više nego uspešno održavali do kraja.

Belineli je meč završio sa 27 poena i sedam asistencija, ali nije bio prvi igrač svog tima. Ta uloga pripala je još boljem Danilu Galinariju. Bivši NBA košarkaš, sada član Olimpije iz Milana, ubacio je "furiji" 29 poena, uhvatio osam lopti i upisao šest asistencija.

Dobre role pružili su Andrea Barnjani sa 18, Alesandro Đentile sa 13 i Aradori sa 11 poena. Ostali članovi italijanske postave imali su više nego skroman učinak.

Kod Španaca samo je Pau Gasol bio na nivou. I to kakvom. Veteran iz Barselone (mesto rođenja) ubacio 34 poena, imao je 10 skokova, kao i pet asistencija. Pored asa Čikago Bulsa dvocifren učinak zabeležio je još Nikola Mirotić sa 13 koševa.

Raznorazne kalkulacije su sada u igri, ali što je najvažnije, Srbija je sa tri pobede obezbedila osminu finala.

REZULTATI

Srbija - Island 93:64
Nemačka - Turska 75:80
Španija - Italija 98:105

TABELA: Srbija 3-0, Italija 2-1, Turska 2-1, Španija 1-2, Nemačka 1-2, Island 0-3.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC