• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zagreb drhtao zbog Holandije!

Autor mondo.rs

Nakon što je bilo 34:22 u prvom poluvremenu za Holandiju, Hrvatskoj je bila potrebna minijatura Simona u poslednja dva minuta da izbegne debakl.

 Hrvatska gubila od Holandije, ali se izvukla Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Preko 6.000 navijača nije to očekivalo.

Košarkaši Hrvatske slomili su otpor Holandije u, nakon poraza od Grčke, najvažnijoj utakmici u prvoj fazi tek minut i po pre kraja meča 4. kola u Grupi C, u kojoj su Grci još pre toga obezbedili prvo mesto.

Zahvaljujući tri uzastopna promašaja Rolanda Šaftenara van linije 6,75 i prisebnosti najboljeg igrača u "momčadi" Hrvatske Kruna Simona, nije viđen debakl.

Šaftenar je pogodio trojku za alarmantnih 69:72 na 2:09 pre kraja, kada je sve u Zagrebu podsetio da je u prvom poluvremenu bilo 34:22 za Holandiju, ali je Simon na drugoj strani pogodio dva penala, potom uposlio Darija Šarića za presudnu trojku i 69:78, da bi Šarić ubacio još jedno slobodno bacanje za konačnih...

Hrvatska - Holandija
78:72 (14:18, 25:17, 23:18, 16:19).

Ekipa Velimira Perasovića ovom kombinacijom poraza od Grčke i pobede nad Holandijom obezbedila je drugo mesto u Grupi C, a to znači da bi upravo Hrvatska mogla da bude protivnik Srbije u projektovanom četvrtfinalu, pod uslovom da naši momci takođe sutra pobede Italiju.

Da su Hrvati izgubili ovaj meč, vrlo verovatno bi zapali u deo "kostura" gde su Francuzi, a to nikako nisu želeli i otuda i tolika doza nervoze u finišu meča.

Izvor: MONDO



Kao što smo pomenuli, bilo je neverovatnih 34:22 u "Areni" pre nego što je Hrvatska serijom 17:1 završila prvo poluvreme u svoju korist (39:35) i potom držala prednost koja je iznosila i 62:50, ali... Ponovo su u tom trenutku isplivale mane tima na površinu i, malo po malo, Šaftenar i drugovi smanjivali su zaostatak, sve do trenutka kada nisu napravili "utakmicu na jedan posed".

Tada je Šaftenar preterao, insistirajući da završi tri napada zaredom, pa trojka Ej-Džeja Slotera na kraju nije mogla da promeni tok meča.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC