• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić ne kalkuliše: Hoćemo samo pobedu!

Autor mondo.rs

"Ne znam što bismo se opustili", pita sjajni košarkaš Srbije pred utakmicu koja će u velikoj meri odlučiti put "orlova" ka željenom finalu.

 Nikola Kalinić bez kalkulacija na pobedu  Izvor: MN PRESS

/Od reportera MONDA iz Berlina/

Pet dana takmičenja, četiri utakmice, sve četiri pobede, energična odbrana koju trener hvali i napad za koji je uveren na može još bolje. Iako se u sredu činilo da teško može bolje.

Miloš Teodosić sabrao je 13 asistencija, a Miroslav Raduljica bio je, sa 20 poena, najbolji strelac ekipa koja je na momente bukvalno letela ka reklamama, po podu i oko obruča.

Uživanje je bilo gledati reprezentaciju Srbije, mada je Nikola Kalinić (15 p, 3/3 za tri, 4 as) posle duela poručio da nije vreme za slavlje.

"Odigrali smo fantastičan meč, ali mislim da ne bi trebalo dizati euforiju ili ponavljati te kliše izjave da smo ispoštovali dogovor iz svlačionice, iako je stvarno bilo tako. Pre svega smo vodili računa o pik en' rolu sa Muhamedom Alijem, Sinanom Gulerom i to smo uspeli u najvećoj meri".

"Mislim da ih je to najviše poremetilo, iz toga je došlo puno trčanja, puno lakih poena i iz toga je došlo samopouzdanje koje nas je držalo do kraja, osim u periodu krize, koja je bila i razumljiva, jer nisu Turci nižerazredna ekipa da se pobede sa 30 razlike", rekao je Kalinić.

Duel sa Italijom odrediće ime ekipe koja će sa prvog mesta tabele "Grupe smrti" otići u drugu fazu.

"Ne znam što bismo se opustili. Došli smo na prvenstvo da igramo i hoćemo da pobedimo svaki meč. Videli smo sinoć kakvi su to igrači, koji imaju u rukama po 30, 35 poena, pre svega nam je to individualni izazov i tu vidimo rivalitet", dodao je Kalinić.

Berlin je izlepljen plakatima podrške svim ekipama. Neretko se jedan do drugog mogu videti posteri sa porukama: "Idemo Srbija!" i "Forza Ragazzi".

I jedni i drugi imaće u četvrtak u 14.30 podršku sa tribina. Ko pobedi - imaće lakši put ka završnici, ka kojoj će krenuti na fudbalskom stadionu u Lilu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC