• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Da, može bolje!

Selektor čestita ekipi 5-0 u prvoj rundi i zahteva da se pobede odmah zaborave. "Svaka lopta odlučuje. To igrači koji ponavljaju greške moraju da nauče".

 Aleksandar Đorđević poslije pobjede nad Italijom Izvor: MN PRESS

/od izveštača MONDA iz Berlina/

"Pet od pet" u "Grupi smrti". To je bilans reprezentacije Srbije na kraju prve runde Eurobasketa u Nemačkoj.

Selektor Saša Đorđević konstatovao je posle trijumfa nad Italijom (101:82) da je urađen samo prvi deo posla.

"I to onaj manji deo", dodao je.

"Kvalifikovali smo se i to je najvažnije. Svaki skor - i 5-0, 2-3, 3-2, sve mora da se zaboravi, pod hitno. Imamo pred sobom sledeću, najvažniju utakmicu protiv Finske i trenutno samo razmišljamo o tome".

Selektoru prijaju izrečene ocene da je Srbija u prvoj rundi igrala najbolje na celom prvenstvu. Pohvale čuje, zahvaljuje se i konstantno usmereva misli samo ka napred.

"Ostavili smo dobar pečat u Berlinu, pokazali smo solidan nivo i u napadu i u odbrani i u timski. Momci su se pokazali izvanredno, što mi je jako, jako važno. Zadovoljan sam onim što smo pokazali. Sada ide najvažnije, a svi znamo za šta smo se spremali. Idemo strpljivo i korak po korak. Što dalje moguće".

O narednom rivalu - Finskoj - govoriće više u Lilu.

"Tu su Koponen, Salin, Li, Haf, dugo igraju zajedno... Tu je još nekoliko igrača koji dugo imaju istog trenera. Njihova košarka se diže. Prošle godine su prvi dobili wild card, baš zato što je FIBA prepoznala njihovo ulaganje".

Pred njegovom ekipom sada je odmor i priprema za put. Ka Francuskoj će krenuti u noći između četvrtka i petka. Stoga mu je jako važno da je minutaža bila pravilno raspoređena i na ovoj utakmici.

"Teo polako i fizički ulazi u zadovoljavajući formu, jer je to najviše i falilo, a sa njim i svi koji su igrali u ovih pet utakmica. Gledam minute i koliko su igrali, mislim da je i to na dobar način podeljeno i to je snaga ekipe. Imamo dubinu, klupu i to je dobra stvar za ovakvo takmičenje, da mi treneri možemo da se pouzdamo u sveže noge, da uvek neko može da uskoči".

Što se zdravstvenog biltena tiče, bolestan je samo selektor. U Francuskoj će imati na raspolaganju ceo tim, koji raste iz meča u meč.

"Još kristališemo svoju igru, počev od grešaka koje možemo i moramo da izbegavamo. Učestale su kod pojedinih igrača, ali stalno se pojavljuju. Ta koncentracija je preko potrebna i ovo su ozbiljne stvari koje nas čekaju. Ozbiljnim stvarima se bavimo. Nisam nezadovoljan svakim od 81 primljenog poena, već nekim od njih..."

U tom trenutku, trener je zastao sa analizom i konstatovao u pozitivnom tonu:

"Idemo dalje, prošli smo grupu, to je najvažnije. Lepo je osećati se telom delom ekipe Srbije u ovom trenutku. Idemo dalje".

Može li bolje od svega viđenog u Berlinu?

"I dalje može bolje. Apsolutno. Bolje da vam ne pokazujemo naše snimke i analize kada krenemo da pričamo sa igračima. Uvek može bolje i samo je potrebno vreme da neke rotacije uđu u automatizam, jer imamo nove igrače, koje treba ukomponovati, pa automatizmi iz godine u godinu budu sve jasniji. Svaka lopta odlučuje. To igrači koji ponavljaju greške moraju da nauče".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC