• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci posle drame opstali na Eurobasketu!

Autor mondo.rs

Denis Šreder promašio slobodno bacanje za izjednačenje tri sekunde pre kraja...

Reprezentacija Španije kroz "iglene uši" se plasirala među 16 najboljih na kontinentu, dok nemački košarkaši neće iz Berlina putovati za Lil na "nokaut" fazu Eurobasketa!

U meču eliminacionog karaktera za oba tima, domaćin B grupe nije uspeo da napravi iznenađenje i dotuče uzdmanu "crvenu furiju": Nemačka - Španija 76:77 (20:18, 18:23, 10:19, 28:17)!

Time se Dirk Novicki u 38. godini (najverovatnije) oprostio od nastupa na međunarodnoj sceni, dok drugi NBA veteran Pau Gasol (35) nastavlja borbu za visok plasman na Evropskom prvenstvu i odlazak na Olimpijske igre u Riju.

Španci će u zavisnosti od ishoda utakmice Turska - Island zauzeti drugo ili treće mesto u grupi, a ostaje da se vidi da li će im rival u osmini finala EP biti Poljska, Izrael ili Francuska.

Ekipa Serđa Skariola je posle "egal" prvog poluvremena preuzela kontrolu u trećoj četvrtini. Početkom četvrte, Španci su imali rekordnih 13 poena prednosti (50:63, 52:65) i tada je izgledalo da je utakmica rešena.

Nemci se, ipak, nisu predali. U preostalih sedam minuta su upornošću došli u poziciju da izbore makar produžetak. Međutim, posustali su u penal završnici, posle vezanih trojki Novickog i Loa, kojima su 23 sekunde pre kraja smanjili na 72:73.

Serhio Ljulj iskoristio je potom sva četiri slobodna bacanja, a Denis Šreder na drugoj strani 4/5. Promašio je poslednje, kojim je mogao da izjednači na 77:77.

Mladi "plej" Atlanta Hoksa bespoštednom i kvalitetnom igrom tokom celog Eurobasketa nije zaslužio da bude označen kao krivac za ispadanje, ali je tim njegovim promašajem zadovoljena sportska pravda.

Jer, sudije nisu svirale očigledan faul Pau Ribasa nad njim na centru terena - u tom trenutku bilo je 74:77 - nego mnogo slabiji kontakt nekoliko metara dalje, što je Šreder iskoristio da se podigne na šut i iznudi tri slobodna bacanja, umesto dva.

NEMAČKA: Šreder 26 (6sk, 7as), Lo 14, Novicki 10 (7sk, 5izg)...

ŠPANIJA: Rodrigez 19, Gasol 16 (11sk, 6as), Ljulj 14, Mirotić 12 (7sk)...

TABELA B GRUPE: Srbija 5-0, Italija 3-2, Španija 3-2, Turska 2-2, Nemačka 1-4, Island 0-4.

KOMPLETNA STATISTIKA

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC