• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević: Bogdan može da "eksplodira"

Autor mondo.rs

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije sa ekipom je u Lilu, gde joj pruža pomoć i podršku pred odlučujuće bitke na Eurobasketu.

 Igor-Rakocevic-o-reprezentaciji-Srbije-na-Eurobasketu Izvor: MN PRESS

/Od izveštača MONDA iz Lila/

Igor Rakočević bio je član poslednje generacije naše reprezentacije koja je osvajala zlato. Sada je visoki funkcioner KSS i radi iz senke.

U novoj ulozi, nekadašnji reprezentativac i ovog vikenda je uz "orlove" u Lilu, gde je svakodnevno uz tim, tokom treninga i utakmica. I on deli utisak da je Đorđevićev tim počeo Eurobasket fenomenalno.

"Svako sa kim sam pričao ovde oduševljen je igrom naših momaka. Mnogo je tu kvaliteta i svih 12 igrača je spremno da pruži doprinos i da pomogne da svi igraju dobro", rekao je Rakočević novinarima posle treninga reprezentacije.

Komentarišući urađeno u Berlinu, Rakočević primećuje da je ekipa napredovala od starta prvenstva i timski i individualno.

"Mnogo je kvaliteta u ovoj ekipi i svih 12 igrača je spremno da doprinese da ceo tim igra dobro. Jako me raduje što su glavni igrači sada proradili, iako možda nisu u prvih nekoliko utakmica bili u pravoj formi. Ima prostora da se dodatno napreduje, ali sve ovo zaista izgleda fantastično".

Trostruki osvajač "Alfonso Ford" nagrade smatra da saradnja Miloša Teodosića i Miroslava Raduljica ima ogroman značaj za igru ekipe i ne želi da izdvaja pojedince koji su mu se najviše svideli.

Istovremeno, otkrio je stav o tome koji bi igrači mogli da dodatno zablistaju u Lilu. Tu na prvom mestu ističe novi dvojac Fenerbahčea.

"Očekujem da će glavni igrači obaviti svoj deo posla, a recimo da će Bogdanović da eksplodira, iako je i do sada igrao dobro. Ima napadački kvalitet, može da veže više dobrih poteza i da postigne više koševa u nizu. Ima mnogo igrača koji mogu da naprave korak više, među njima i Kalinić".

Kako je gledati sa strane reprezentaciju?

"Privilegovan sam i presrećan što sam bio deo ekipe koja je za dve godine osvojila dva zlata, na Evropskom prvenstvu i na Svetskom prvenstvu. Gledajući sa strane, vidim da ovaj tim ima mnogo talenta i da iz godine u godinu izgleda sve bolje. Ovo bi mogla da bude jedna od tih generacija kojih ćemo se sećati i reći da su osvojili mnogo zlatnih medalja", usmerava potpredsednik KSS još jednom pažnju ka igračima.

Danas od 14.30 časova, Đorđevićevi "orlovi" imaće najvažniji dosadašnji zadatak - pobediti Finsku i plasirati se u četvrtfinale. Rakočević će, uz kolege, kao i do sada biti u prvim redovima i pružiti podršku momcima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC