• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati, šta je ove godine bio problem?

Autor mondo.rs

"Možda mi, zapravo, nemamo kvalitet kakav mislimo da imamo", bio je jedan od zaključaka "vatrenih" posle debakla u Lilu.

 Hrvati-razocarani-nakon-rane-eliminacije-na-Eurobasketu Izvor: MN PRESS

/Od izveštača MONDA iz Lila/

Bojan Bogdanović - Bruklin Nets, Mario Hezonja - Orlando Medžik, Dario Šarić - Anadolu Efes, Ante Tomić - Barselona, Krunoslav Simon - Armani, Damjan Rudež - Minesota Timbervulvs...

Posmatrano kroz imena, prezima i nazive njihovih ekipa, hrvatska reprezentacija zaista izgleda  impresivno. Posmatrano kroz njihovu igru na parketu...

 "Izgledamo kao hrpa kadeta!", reči su Krunoslava Simona.

Baš takva reprezentacija Hrvatske ponižena je u nedelju, osmini finala Eurobasketa, u duelu sa Češkom, na čelu sa Janom Veselijem, Satoranskim, Jelinekom, Šilbom...

I ove godine, košarkaška medalja neće stići u Zagreb. I ove godine, grupa odličnih individualaca nije ništa napravila, iako je pretprošle godine, u Sloveniji, nagovestila da bi mogla da se opet bori za vrh.

U čemu je ovog leta bio problem?

"Kad bih to znao, onda bih bio predsednik saveza, trener ili instruktor i sad bismo igrali četvrtfinale. Imamo individualce, kvalitet, ali ne igramo kao ekipa. Ne treba od toga bežati. Svako treba krenuti od sebe. Kasno je za sve te priče, za pretakanje iz šupljeg u prazno", dodao je Simon, koji je kraj utakmice odgledao u ležećem položaju, zbog povrede zgloba.

Gde je hemija u ekipi koje je bilo u Ljubljani, na prošlom Eurobasketu?

"Nemam pojma. Da li se nama sve to poklopilo ili mi možda nemamo toliki kvalitet koliki mislimo da imamo... Da znam, onda bismo sigurno nešto promenili. Česi su nas uništili. Iskautirali su nas. Znali su svaku našu kretnju. Igrali smo individualno, zadržavali smo loptu dve-tri sekunde predugo. To su sa lakoćom zaustavljali. Izgledali smo kao hrpa kadeta", dodao je Simon.

Slične poruke poslao je i Roko Ukić, startni plejmejker. On je već nagovestio da će prestati da igra za reprezentaciju.

"Zna se koji su mladi igrači na kojima će se sve ovo vrteti i dalje i ko dolazi. Kad se posmatra sledeći ciklus kvalifikacija, sigurno da će biti velikih promena, ali nije pravo vreme da se sada priča o tome", njegova je poruka.

Da li je mogao da pretpostavi da će njegov tim (uključujući i njega) odigrati sa tako malo energije?

"Sumnjivo mi je bilo, pogotovo posle Gruzije. Teško nam je pao taj poraz i nismo imali pravu energiju kao u prve četiri utakmice. Mislim da puno, puno utiče to. Kad vam dva spoljna igrača fale, to je veliki udarac..."

"Znate dobro da smo poslednja dva prvenstva funkcionisali na Bojanovih 20 poena, uz 50 odsto šuta iz igre. To sad nismo imali. Čovek je imao jako nezgodne pripreme, dve neugodne povrede i nije uhvatio ritam. Teško mi to možemo nadoknaditi i nemamo taj kapacitet", rekao je Leni"

I Dario Šarić je širio ruke u nemoći. Ne tako davno, u Beogradskoj areni je praktično sam osvojio F4 ABA lige. Nismo navikli da ga gledamo ovako nemoćnog kao danas.

"Ne znam... Nemamo neki pobednički mentalitet, očito. Potrebne su neke jako velike promene, ne znam kakve. Gubimo nekad utakmice od slabijih kada bi trebalo pobediti... Ne znam ko ima pobednički mentalitet... Možda niko od nas nema, tako da nemam šta da kažem".

Da li je problem u odnosima među igračima?

"Odnosi su uvek dobri. Uvek su prijateljski. Drukčije je malo kad sam ja sa nekim generacijska razlika od 10 godina, teško je naći neke teme, ali očito je sve zajedno katastrofa. Nema reči. Rekao bih vam nešto pametno, ali ne mogu".

Šarić je svestan da će ekipa biti na žestokom udaru medija.

"Bićemo pet, šest, sedam dana tema u Hrvatskoj, kako je sve ovo bila katastrofa. Nije da nije to problem, jer sam četiri godine ovde i svaki bi otišao da se ne trudimo. Očito da nešto nemamo. Ne znam šta je to", dodao je on.

Sledećeg leta, Hrvati neće igrati Olimpijske igre u Riju. Na veliko takmičenje mogli bi da se vrate za dve godine, ako prođu kvalifikacije za Eurobasket.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC