• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Put nas izbacio iz ritma

Autor mondo.rs

Selektor konstatovao da je ekipa nedopustivo nervozno ušla u duel sa Finskom. Veruje da nam Česi u sredu neće biti ovako nezgodni.

 Đorđević: Put nas izbacio iz ritma Izvor: MN PRESS

/Od izveštača MONDA iz Lila/

Lomili su i lomili "orlovi" otpor Finske i slomili ga u poslednjoj četvrtini, serijom trojki. Tako su ostvarili prvi od nekoliko ciljeva, gotovo osiguravši bar kvalifikacije za Olimpijske igre 2016 (za to je potrebno samo izbeći osmo mesto).

Naravno, tu nije kraj ambicijama, koje sežu najdalje moguće.

"Počeli smo nedopustivo nervozno. Nijedna utakmica se neće pobediti u prva tri šuta. U osmini finala je uobičajeno da bude dosta nervoze i nestrpljenja, ali nijedan šut ne vredi devet poena, niti bilo koja ukradena lopta vredi pet. Moramo da se naoružamo strpljenjem. Kada smo to večeras uspeli, onda smo došli do naše igre", prva je ocena selektora Saše Đorđevića.

Ime narednog rivala je poznato i šef struke "orlova" se nada se tenzija u igri neće ponovo osetiti kao večeras.

"To je potpuno naša interna greška, za koju se nadam da se neće ponoviti, jer će svi timovi protiv kojih ćemo igrati biti dovoljno jaki da pobede jedni druge i moramo da poštujemo svakog protivnika, a jako poštujemo i Finsku, koja je igrala odlično i koja je odlično vođena. I Češka je atipična ekipa, ali nije ista kao Finska. Mislim da nam neće biti ovako nezgodno".

Kraj utakmice Češka - Hrvatska Đorđević je gledao uživo, iz dvorane.

"Češka je pokazala karakter i to je to. Znamo šta bismo trebali da uradimo. Imamo određenu ideju kako igrati protiv njih, ali treba još malo da smirimo glavu i da uz mirnoću vratimo energiju koju smo izgubili igrajući uz ove brze igrače".

Do narednog meča, "orlovi" će imati još dva dana za adaptaciju na Lil.

Selektor žali što je noćni put iz Nemačke u Francusku izveo njegov tim iz sjajnog ritma, uhvaćenog u "Mercedes-Benz Areni".

"Znamo svoju snagu, svoje slabosti i mislim da nam promena grada, puta, hotela i hale nije 'legla'. Bili smo u Berlinu u jako dobrom ritmu utakmica, imali smo dobar zalet, verovatno nas je prekinulo sve to u trenutku u kojem smo stvarno dobro igrali, ali šta da se radi".

Pred našom reprezentacijom je dan rada u teretani (ponedeljak), pa dan za trening u sali. Meč protiv Češke igraće u sredu, u večernjem terminu.

"Sve sad ulazi u vreme normalnije od onoga što smo do sada igrali. Mada nije bilo loše ni do sada", nasmejao se selektor.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC