• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saletov skener: Gagi, Simon, Radulja, Erceg...

Autor mondo.rs

Selektor Srbije ne govori često o individualnom učinku igrača, ali je u nedelju ipak analizirao nastupe njih nekoliko.

Ekipa pod vođstvom Aleksandra Saše Đorđevića ostvarila je prvi "mikro" cilj na Eurobasketu 2015, plasiravši se među najboljih osam, odakle se dobro vide kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju.

Sada je vreme za oživljavanje drugih, ambicioznijih snova.

Trijumfom nad nezgodnom i atipičnom Finskom (94:81), "orlovi" su zakazali četvrtfinalni duel sa Češkom, koji će biti odigran u sredu. Do tada, naš tim imaće dva dana za odmor i pripremu.

Analizirajući igru svojih izabranika, Đorđević je u nedelju ocenio da ih je put iz Berlina, uz promenu hotela i dvorane, izveo iz ritma u kojem su se dobro snalazili. Ipak, kada podvuče crtu - ne može biti nezadovoljan.

Govorio je i o individualnim učincima u osmini finala, jasno naglasivši koje igrače je video kao lidere u trijumfu

- Bjelica, Erceg i Raduljica "čitali" Fince

"Imali smo tri jako važna igrača - Zorana Ercega (13p, 2/3 za tri, 6sk), Miroslava Raduljicu (27p, 4sk) i Nemanju Bjelicu (19p, 14sk), koji su nam dali mnogo. Oni su bolje čitali finsku igru od drugih i pomogli našim igračima koji su konstantno bili udvajani. Oni su bili distributeri lopti i to je stvar koju smo probali i koje su ispale odlične".

Na potpitanje u vezi sa danas najefikasnijim igračem, Đorđević je dodao: "Raduljica je imao dobre igre i u Berlinu. Ne sme da ovde spusti taj nivo".

Govorio je selektor o još nekolicini.

- Marko Simonović

"Videli ste da smo na početku mešali petorke i da smo to dosta dobro radili. Našli smo rešenje u Simonoviću, koji je uneo potrebnu agresivnost i sprečio protok lopte".

- Dragan Milosavljević

"Milosavljević je bio jako značajan. Uneo je dobru energiju. Takmičenja su takva, svako ima dobre i lošije role i ovo je bila jako teška utakmica za spoljne igrače".

- Stefan Marković

"Stefan nam je doneo neopisivo mnogo. Koliku samo sigurnost on meni daje kao igrač... Pravi je vođa na terenu i svi ga pratimo, svi pratimo njegovu energiju, želju za borbom. I sad je bilo tako. On ne spušta ratnički gard".

- Nemanja Nedović

"Nedoviću nije lako. On je na pozicijama jedan i dva. Igramo se svi i dajemo mu mnogo informacija, ali mislim da posle ovakve igre treba da se okrenemo dobrim stvarima, jer stižu najvažnije utakmice, kada svako mora da bude siguran u sebe i da ima samopouzdanja za ono što dolazi".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC