• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Etore Mesina skenira "orlove" za MONDO

Autor mondo.rs

Italijanski trener analizirao je u razgovoru za naš portal lidersku ulogu Miloša Teodosića, talenat Bogdana Bogdanovića, kao i NBA potencijal Nemanje Bjelice, ali i Bobana Marjanovića, sa kojim će raditi u San Antoniju.

 Etore Mesina za MONDO o "orlovima" na Eurobasketu Izvor: MN PRESS



/Od izveštača MONDA iz Lila/

Etore Mesina (55), četvorostruki osvajač Evrolige, takođe je trenutno u Lilu, gde uživo na stadionu prati utakmice završnice Eurobasketa.

U sredu popodne, Italijan je posetio hotel francuske reprezentacije i tamo proveo vreme u razgovoru sa Tonijem Parkerom i Borisom Dijaoom, sa kojima sarađuje u San Antoniju, gde je sada pomoćnik Gregu Popoviču.

Posle srdačnog pozdrava sa Dejanom Bodirogom, pristao je i da kratko razgovara za MONDO.

Reprezentaciju Srbije gledao je nekoliko puta i stekao svest o snazi i potencijalu Đorđevićevih "orlova".

"U utakmicama Srbije video sam ekipu koja ima ogromnu disciplinu i mislim da je to najviše krasi. Tu pre svega mislim na košarkašku disciplinu. Đorđević je podelio uloge i svako zna svoje mesto. Zna se kada bi neko trebalo da šutira i kada bi trebalo da se zaigra čvrsto u odbrani i mislim da Saša zaista sve drži pod kontrolom".

Da li vidi Srbiju kao sigurnog učesnika polufinala?

"Ne bih da zalazim u prognoze, ali zaista su ogromni favoriti i sve osim njihove pobede bilo bi ogromno iznenađenje. Ako budu igrali u skladu sa svojim mogućnostima, mislim da ne bi trebalo da imaju problema, iako je i Češka zaista jaka".

Izvor: MN PRESS



Kapitena naše reprezentacije Miloša Teodosića trenirao je u moskovskom CSKA. Sada ga vidi kao nesumnjivog lidera ekipe.

"Kada govorimo o takvom timu kao što ima Srbija, teško je istaći jednog lidera, jer je svako sposoban da pruži veliki doprinos. Ako bih morao, onda bih izdvojio Miloša Teodosića. To što pokazuje ove godine je zaista fenomenalno. Mislim da je sazreo u svakom smislu i da i igrački i karakterno vodi ovu ekipu".

Na istom mestu, Italijan je istakao i koga vidi kao najtalentovanijeg srpskog igrača.

"Mislim da i Bogdan Bogdanović ima neverovatan talenat i da je igrač koji ima šansu da napravi zaista mnogo", dodao je Mesina.

S obzirom na to da trenutno radi u stručnom štabu San Antonija, Mesina je odličan sagovornik i za razgovor o novom srpskom NBA dvojcu - Nemanji Bjelici i Bobanu Marjanoviću.

Kakvu ulogu predviđa Nemanji u debitantskoj sezoni?

"Ne znam da li će odmah imati važnu ulogu, jer je NBA liga veoma naporna, fizički pre svega. Uz to, rukijima nikad nije lako da steknu poštovanje, ali on ima sav talenat. Igra zaista neverovatno i iskreno verujem da će uspeti u Americi".

Sa Marjanovićem će direktno sarađivati u Teksasu.

"Boban će imati svoje mesto u ekipi. Biće mu potrebno vreme, ali smo veoma uzbuđeni jer je sa nama. Čvrsto verujemo - i u organizaciji, a i ja lično, da će u San Antoniju biti mesta za njega", dodao je Italijan, pre nego što je krenuo ka svečanoj sali, u kojoj je uveliko trajala konferencija Francuske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC