• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukajić: Poraz od Cedevite nije neplaniran

Autor mondo.ba

U taboru Igokee nisu bili previše razočarani poslije poraza na otvaranju sezone ABA lige u Zagrebu.

 Igokea nije razočarana zbog poraza od Cedevite Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  Cedevita, kao vicešampion regionalne lige, dočekala je u petak prvaka Bosne i Hercegovine i upisala očekivanu pobjedu, ali su njeni košarkaši morali da se pošteno oznoje za trijumf iako su „igosi“ u Hrvatsku otputovali sa veoma tankim rosterom.

Činilo se poslije prvog dijela da će to biti lagana pobjeda domaćina, koji je imao prednost od 15 poena, ali su izabranici Željka Lukajića u trećoj četvrtini uspjeli da se vrate u utakmicu, a sredinom posljednje četvrtine i smanje na samo „minus četiri“...

Ipak, preiskusna i prekvalitetna je ekipa Cedevite da bi dozvolila iznenađenje - 67:56 (16:12, 20:9, 17:23, 14:12).

"Sigurno da su domaćini opravdali ulogu favorita. S ovakvim rosterom ispred sebe su postavili visoke ciljeve. Mi imamo neke druge ciljeve i ovaj poraz od Cedevite nije neplaniran, ali željeli smo da se pokažemo u najboljem svjetlu i vidimo šta možemo protiv ekipe koja je u ovom trenutku po iskustvu i kvalitetu ispred nas“, izjavio je trener Igokee poslije utakmice.

Naravno, požalio se i na desetkovani tim s kojim je stigao u zagrebački Dom sportova.

Želio sam da pronađem neku igru jer posljednjih dvadesetak dana nismo imali ni 10 igrača na terenu. Marka Čakarevića smo izgubili na duži period. Nemanja Krstić je još uvijek u bolnici, a Miloš Dimić je tek prekjuče uhvatio loptu i danas sam ga namjerno više forsirao", dodao je Lukajić.

Jedan od košarkaša iz Aleksandrovca koji su odigrali zapaženiju ulogu u startnom porazu bio je Nemanja Todorović sa 12 postignutih poena.

"Čestitam ekipi Cedevite na zasluženoj pobjedi. Utakmicu smo otvorili mekano i loše. Dopustili smo im da nas pretrče i odigraju nam dosta kontranapada. Osjetio se nedostatak visine u odnosu na Miru Bilana i Luku Žorića, ali u drugom poluvremenu smo se popravili. Bolje smo trčali, probali se vratiti rezultatski, ali nismo se snašli na njihovu zonsku obranu i na kraju smo izgubili. Sada je na nama da se spremimo za Olimpiju kako bi došli do pobjede kod kuće", rekao je Todorović.

Igokea će susret sa „zmajčekima“ odigrati u ponedjeljak u Laktašima s početkom u 21 čas.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC