• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukajić: Energija "igosa" je dobila Olimpiju

Autor mondo.ba

Trener Igokee Željko Lukajić nije krio zadovoljstvo poslije prve pobjede u novoj sezoni regionalne ABA lige.

 Trener Igokee Željko Lukajić zadovoljan pobjedom nad Olimpijom Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  "Igosi" su u ponedjeljak uveče u okviru drugog kola po peti put savladali Olimpiju (70:63), koja nikad nije slavila u Laktašima otkako se igra Jadranska liga.

Nošeni prvenstveno Vukom Radivojevićem, koji je ubacio 20 poena, ali i kapitenom Milošem Komatinom, te Igorom Kesarom, koji je upisao "dabl-dabl" učinak, Aleksandrovčani su nastavili pozitivnu seriju protiv "zmajčeka".

"Jako sam zadovoljan, s obzirom na sve situacije koje smo prolazili u prethodnom periodu, povrede zbog koji čak nismo mogli trenirati 'pet na pet'. Ipak uspjeli smo da se dopunimo i nadam se da ćemo u sljedećem kolu biti još jači. Jako je bitno da smo iz jedne energije dobili utakmicu, nismo pali kada smo psihološki imali tešku situaciju, kada smo tri i po minute prije kraja ostali bez Vuka Radivojevića, a mi smo u posljednjoj dionici stizali rezultat", rekao je trener prvaka Bosne i Hercegovine Željko Lukajić.

Prvi trijumf po njegovim riječima ostvaren je uz ogromne napore cijelog tima.

"Bilo je mnogo teško, ispod koša, Komatina je podnio mnogo iako se moramo zahvaliti i vanjskim igračima jer držati na leđima Radeta Zagorca, Ronaldsa Zakisa, Savu Lešića, Vasilija Vučetića... nije nimalo lako s obzirom da su i iskustvo i visina na njihovoj strani. Imali smo večeras i raspoloženog Kesara koji je napravio 'dabl - dabl' učinak i imali smo kontrolu pod našim košem što je veoma bitno. Nismo imali neku tečnost u napadu, što u ovom trenutku nije ni za očekivati. Ova nam je pobjeda na kraju izuzetno važna s obzirom na to da imamo jako težak i zgusnut raspored", dodao je Lukajić.

Igor Kesar je upisao 10 poena i uhvatio isto toliko lopti ispod obruča.

"Dobro smo otvorili ovu utakmicu protiv Union Olimpije i došli smo do jako bitne pobjede za nas, prve u sezoni i prve pred našom publikom. Nemamo mnogo vremena za slavlje jer nas očekuje meč protiv Metalca Farmakom koju ćemo pokušati dobiti", izjavio je košarkaš Igokee.
Šampion BiH već u srijedu s početkom u 17 časova gostuje u Valjevu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

P

Kultura ovog trenera je katastrofa. Sa onolikom galamom i psovanjem prema igracina se nece postici bog zna kakav rezultat. Sto se tice kapitena ove ekipe, zalosno je to da u ekipi nema ni jedan domaci proizvod igraca, vec je sve vjestacka tvorevina. Sigurno je da bar ima jedan igrac sa domacom reputaciom a da moze igrati u ovoj prosjecnoj ekipi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC