• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB liga model za integracije

Regionalna košarkaška NLB Liga dobila je pohvale iz Evrope zbog značaja koji ima na povezivanju i saradnji država u regionu preko sporta.

 NLB liga model za integracije  Izvor: MONDO

Ministar obrazovanja i sporta Slovenije Milan Zver uručio je u ponedeljak čelnicima NLB Lige specijalno priznanje za doprinos saradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa država u regionu jugoistočne Evrope, odnosno bivše Jugoslavije.

"Regionalna košarkaška liga, kao neprofitna organizacija stvorena na ideji povezivanja košarkaških klubova u regionu, zaokružiće svoju ulogu kada joj se priključe i klubovi iz Makedonije. Sedam godina, 23 kluba, više od 700 košarkaša, stotine utakmica...brojke su za poštovanje. Regionalna liga je dokaz da sport ne poznaje granice, da povezuje i da značajno doprinosi solidarnosti, miru, prijateljstvu i poštovanju. Košarkaška liga regiona je veličanstven projekat, jer je ponovo ujedinila države koje su nastale iz nekadašnje Jugoslavije. Granice, međutim, nisu uticale na košarku i ovaj projekat. Regionalna liga ne poznaje granice. Sport se izdigao iznad stereotipa“, rekao je slovenački ministar prosvete i sporta i istakao da je Regionalna košarkapka liga pratila upravo jednu od najznačajnijih tekovina Evrope - integracije.

Slovenija, kao predsedavajuća Evropske unije, želi da ovim priznanjem istakne potrebu povezivanja i integracija, u godini koju je Evropska komisija proglasila godinom međukulturalne saradnje, a sport jeste deo toga, podvukao je slovenački ministar sporta.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC