• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Radivojević promašio pobjedu Igokee

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee imali su +13 u prvom dijelu, ali su dozvolili preokret u Sremskoj Mitrovici protiv Mega Leksa i upisali minimalan poraz - 69:68 (12:22, 18:16, 19:8, 20:22) u meču šestog kola ABA lige.

Igokea je upisala treći poraz ove sezone u ABA ligi, ali malo je nedostajalo da „igosi“ zabilježe četvrti trijumf u regionalnom takmičenju u Sremskoj Mitrovici.

Tim Željka Lukajića fantastično je igrao u prve dvije četvrtine, već na startu prije nego se domaćin upisao na semaforu imao je 10:0, u pojedinim trenucima i po 13 razlike, ali su prazne minute u trećem periodu omogućile ekipi Dejana Milojevića da se rezultatski vrati, a onda i preuzme vođstvo do 10 pogodaka razlike.

Ipak, „igosi“ su smogli snage da nadoknade zaostatak i u finišu pametnom igrom i dobrom odbranom dođu u priliku da s penala smanje na samo poen razlike a onda u posljednjem napadu preko Aleksandra Ćapina ili Vuka Radivojević riješi dileme oko pobjednika.

Promašio je Ćapin, a ofanzivnim skokom novu šansu stekao plej Aleksandrovčana, koji je  bio jedan od najboljih na terenu. Radivojević je pogodio čak pet trojki, ali mu je ruka zadrhtala na posljednjem šutu izvan 6.75 pa je s „pola koša“ razlike pobjeda pripala domaćim igračima.

U njihovom taboru do četvrte pobjede ih je odveo Nikola Ivanović sa 25 koševa, Timoti Luvavu je ubacio 15 poena, dok su na strani Aleksandrovčana prva imena susreta bili Ivan Radenović sa 20 pogodaka i Vuk Radivojević sa tri manje uz pet pogođenih trojki.

Domaći tim, koji s klupe predvodi Dejan Milojević, se nalazi u seriji od tri uzastopne pobjede, koje imaju veliku težinu jer je bio lišen nastupa trojice važnih košarkaša - Radeta Zagorca , Alfe Kabe, koji su od ranije povrijeđeni, ali i Predraga Samardžiskog, koji je polomio nos.

S druge strane u tabora šampiona Bosne i Hercegovine nije bilo već duže povrijeđenih Marka Čakarevića i Nemanje Krstića.

Sad Mega Leks ima skor od četiri pobjede i dva poraza, dok je Igokea ostala na dva trijumfa i četiri neuspjeha. Podsjetimo, i prošle sezone je Mega slavila tijesnu pobjedu nad Igokeom (100:96).

PROČITAJTE I TOK UTAKMICE

PRVA ČETVRTINA (12:22)

Nemanja Todorović je utakmicu otvorio "kucanjem" za Igokeu, promašio je potom Aleksandar Ćapin šut za tri poena, a uzvratio Timote Luvavu na drugoj strani. Ivan Radenović je poentirao poslije ofanzivnog skoka, a potom i Ćapin polaganjem doveo "igose" na 0:6 pa je trener Mege Dejan Milojević bio prinuđen da pozove minut odmora.

Ipak, Mega nikako ništa ne može da pogodi, ali "igosi" nastavljaju da pune obruč - Ivan Radenović je poentirao za "dva" za "plus osam" gostiju iz Aleksandrovca, a onda i sa linije slobodnih bacanja za +10.
Prve poene Mega je postigla poslije četiri minuta igre preko Luvavua, ali je trojkom uzvratio Đorđe Milošević za 2:13.

Vuk Radivojević je poslije realizovanog napada domaćina, pogodio novu trojku za Igokeu (4:16).
Ipak, domaćin je vezao pet koševa, a pogodio je Nikola Ivanović i prvi šut izvan linije 6.75, pa je odmah reagovao tajm automstrateg šampiona BiH Željko Lukajić (9:16). Ponovo je Ivanović pogodio trojku i Mega se vratila u potpunosti "- 3"

Uzvratio je trojkom Radivojević (12:18), a svoju treći šut za tri poena je pogodio sa zvukom sirene za +10 na isteku prvog perioda.

DRUGA ČETVRTINA (18:16)

Drugi period počeo je poenima Miloša Komatine i lošom realizacijom Mege u napadu. Dosad su izgubli osam loptu, a Igokea tri manje.

"Igosi" su preko Ivana Kesara stigli do +13, ali je potom igrač Mege Đorđe Simeunović podigao publiku na noge zakucavanjem uz prekršaj ali i promašeno dodatno slobodno bacanje.

U četvrtom minutu drugog kvartala u dvoranu u Sremskoj Mitrovici stigao je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sa pratnjom i mogao je da vidi četvrtu trojku Vuka Radivojevića iz isto toliko pokušaja (18:31).
Međutim, proradio je i Luvavu, a potom i jako raspoloženi Ivanović pa je prednost gostiju pala na samo sedam pogodaka (26:33), što je rezultiralo novim minutom odmora Lukajića.

Radenović je potom pogodio za dva sa zvukom sirene, međutim, domaći su presingom "zbunili" goste i smanjili na samo "minus pet" (30:35), ali su u samom finišu "igosi" ipak otišli sa osam razlike (38:30).

Najbolji kod Igokee u prvom poluvremenu bili su Vuk Radivojević sa 12 poena (četiri trojke), Ivan Radenović je postigao 11 pogodaka, dok je u taboru domaćina prvo ime bio Nikola Ivanović sa 18 koševa.

TREĆA ČETVRTINA (19:8)

Mega je preuzela primat u trećem periodu, smanjila je u nekoliko navrata na „minus tri“, sredinom kvartala i na samo dva razlike (38:40), ali je petom trojkom Radivojević spriječio izjednačenje ili eventualno prvo vođstvo domaćina.

Potom su igrači iz Sremske Mitrovice uspjeli mini serijom od 4:0 da stignu do samo „minus jedan“ (43:42) pogocima Milenka Veljkovića i Đorđa Simeunovića, da bi Nikola Ivanović četvrtom trojkom donio prvu prednost Mege na utakmici (45:43)!

Serija domaćih je nastavljena (11:0) i „kucanjem“ Ognjena Jaramaza za "plus šest" Mega Leksa, ali su "igosi" smanjili na 49:46 pred odlučujućih 10 minuta.

ČETVRTA ČETVRTINA (20:22)

Luvavu je na startu posljednjeg perioda pogodio dvije trojke pa je prednost narasla brzo na „plus 9“ a s poentiranjem Jaramaza i pogođenim bacanjem prednost Mege Leks je prvi put na meču postala dvocifrena (60:50) na šest i po minuta do kraja.

Danilo Nikolić je trojkom održao 10 razlike (63:53), ali je Igokea mini serijom uspjela da prepolovi zaostatak poenima Ivana Radenovića pa je minut odmora pozvao Dejan Milojević.

Održavali su košarkaši Mege pet, šest pogodaka prednosti na 2.5 minuta do kraja, ali je onda Igokea zahvaljujući dobroj odbrani Komatine stigao do „minus dva“ pogocima Vuka Radivojevića (66:62), pa se ušlo u vrlo neizvjesnu završnicu.

Nikola Ivanović i Nikola Janković su se ispromašivali u finišu propustivši priliku da „prelome“ meč, što je Igokea kaznila preko Komatine za 68:66 na 27 sekundi do kraja.

Mega je imala napad, Milošević je napravio prekršaj za slobodna bacanja Ivanovića, kojem je jednom zadrhtala ruka za „plus tri“.

Lukajić je pozvao minut odmora za predstojeću „penal“ završnicu, Ćapin je pogodio oba bacanja (69:68), Simeunović je promašio oba slobodna bacanja, ali je u posljednjem napadu Radivojević promašio trojku za treći poraz Igokee.

Do četvrte pobjede Megu Leks je odveo Nikola Ivanović sa 25 koševa, Timoti Luvavu je ubacio 15 poena, dok je na strani Aleksandrovčana prva imena susreta bili Ivan Radenović sa 20 pogodaka i Vuk Radivojević sa tri manje uz pet pogođenih trojki.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC