• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukajić: Pojedinci će morati više da se potrude!

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee poraženi su u Sremskoj Mitrovici od Mege Leks iako su u prvom poluvremenu imali prednost od čak 13 poena. Ipak, odličnom igrom u drugom poluvremenu, tim Dejana Milojevića je slavio "najslađu" pobjedu u 6. kolu ABA lige.

Trener "igosa" Željko Lukajić imao je šta da zamjeri svojim igračima poslije trećeg neuspjeha ove sezone u regionalnom takmičenju.

"Očekivali smo da će Mega igrati agresivno i da će učiniti sve da odsijeku dio našeg napada i u tome su uspjeli u drugom poluvremenu. Mi nikako da sprovedemo u djelo ono što se dogovaramo. Ja mogu da shvatim igrače sa klupe koji nemaju iskustvo igranja u ABA ligi, ali pojedinci će morati više da se potrude. Jednostavno nismo adekvatno odgovorili na njihovu igru, Mega je imala 20 skokova u napadui to nije greška visokih igrača već košarkaša iz spoljne linijekoji misle da se košarka završava kad protivnik šutne na koš. U svakom slučaju, odlučila je jedna lopta, a u takvim situacijama sreća je na jednoj ili drugoj strani. Čestitam Megi na pobjedi", izjavio je Lukajić, čija ekipa poslije šest odigranih kola ima skor (3-3).

Jedan od najboljih u ekipi šampiona Bosne i Hercegovine bio je Vuk Radivojević sa 17 poena od kojih pet trojki, ali je promašio šut izvan linije 7.65 za pobjedu Aleksandrovčana.

"Utakmici smo otvorili onako kako smo htjeli i kako smo se dogovarali prije meča. Igrali smo čvrsto u odbrani i zahvaljujući takvoj igri stekli smo 10 poena prednosti. Međutim, Mega se agresivnošću, koja ih inače krasi od početka sezone, vratila u meč. Sa druge strane mi smo značajno pali u trečoj četvrtini i nismo radili ono što nam je trener savjetovao sve vrijeme. Dozvolili smo Megi lake poene iz kontre i uz to su nas odsjekli od naše prepoznatljive igre u napadu. Igrali smo haotično i na kraju je pobjednik riješen u neizvjesnoj završnici praktično na jednu loptu. Imali smo šut za pobjedu, ali mislim da smo mogli mnogo prije toga da riješimo meč u našu korist da smo uradili ono što smo se dogovarali. Čestitamo Megi na pobjedi, a mi u nastavku sezone moramo da smanjimo oscilacije u igri", rekao je plej Igokee.

Do četvrte pobjede Mege, domaćina je nosio Nikola Ivanović sa 25 pogodaka.

"Bili smo suočeni sa problemima koje smo imali u prethodnim kolima - loše smo startovali, ali sve čestitke cijeloj ekipi za čvrst karakter i sjajno odigranu treću dionicu. Izuzetno težak meč i važna pobjeda koja će nam mnogo značiti na polju samopouzdanja. Poslije teškog rasporeda na početku sezone imamo priliku da u predstojeća dva kola odigramo dva kvalitena meča protiv Tajfuna i Sutjeske i napravimo pozitivan ishod u oba susreta", rekao je Ivanović.

I trener Mege Dejan Milojević smatra da je njegova ekipa ostvarila jako bitnu pobjedu.

"Ekipa je pokazala karakter. Imali smo problema sa preuzimanjem u odbrani i trebalo nam je malo vremena da se adaptiramo. Ni šut nas nije služio u prvom poluvremenu, pošto smo trojke šutirali 2/16. Međutim, drugo poluvrijeme smo odigrali pametnije i mnogo bolje. Odbrana je stvarno bila sjajna. Čestitam igračima na požrtvovanosti, a brojka od 20 skokova u napadu je uvijek pokazatelj borbenosti ekipe. Zbog toga smo nagrađeni pobjedom sa pola koša", izjavio je trener Milojević i dodao da je Igokea potvrdila da je ozbiljan kandidat za plasman u plej-of.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC