• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukajić: Nije sramota izgubiti od Cibone (VIDEO)

Autor mondo.ba

Trener Igokee Željko Lukajić, rekao kako nije sramota izgubiti od Cibone u Zagrebu.

  Košarkaši Igokee doživjeli su najteži poraz ove sezone.

Cibona je u Zagrebu bila ubjedljiva protiv ekipe, koju sa klupe predvodi Željko Lukajić 86:62.

“Uz dužno poštovanje Ciboni, sigurno da trenutno stanje i pobjeda i tabela nije realna, ali ono što je naš problem je da sve utakmice koje smo izgubili dosad - bile su porazi na isti način. Protivnici znaju naše slabosti. Za mene je jedna nepoznanica napad. Lopta češće treba prolaziti iz ruke u ruku, a to je neko drugo vrijeme. Na treningu vidim napredak, a onda dođe utakmica i ništa od toga ne bude. Mogu i naći neko opravdanje, ali na pojedinih pozicijama smo previše neiskusni i prepadnuti", rekao je Lukajić i dodao:

" Treba vremena da se sve složi. Za ono što smo mi sebi postavili cilj, a to je opstanak, mislim da se to može izgurati. Bitan je maksimalan pristup. Cibona je kvalitetna ekipa, a pobijedili su zasluženo. Da smo uložili samo malo više energije, bio bih zadovoljniji. Nije sramota izgubiti od Cibone u Zagrebu. Nama ostaje da probamo izaći na neki drugi put kad je u pitanju napad”.

Cibona je nakon pobjede u Evrokupu došla i do trijumfa u regionalnom takmičenju.

“Uz sve probleme koje imamo, rotaciju osam igrača smo iskoristili. Nažalost nam se povrijedio Hukić. Igokea nije bila na niovo na kojem je bila 3-4 zadnje utakmice, što je bila olakšavajuća okolnost. Danas ipak nisu bili na tom nivou, ali i naša priprema i odbrana je tu pomogla. Uvijek je dobro kad neka ekipa dolazi da napravimo osjetniji bijeg. U drugoj četvrtini su na terenu odjednom bila tri 18-godišnjaka, tako da je to nešto što je pohvalno. Treba čestitati igračima. Bio sam u situcijama kad dolaze novi igrači, a hemija ekipe nije kakva treba biti, tada nije lako pobijediti utakmicu. Okrećemo se sad novim utakmicama. Hukić će morati malo pauzirati, a još ćemo vidjeti koliko dugo”, rekao je trener Cibone Slaven Rimac.

...
Izvor: YouTube

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

skacenko

Nemoze se ni ocekivati vise od ekipe koja u timu ima sve same basketase i koji u zivoti nisu igrali kossrku kakva treba da se igra. Cak ni prosle godine sa mnogo losijom ekipom nisu ovako lose igrali. Ipak ce Igokea sanjati jos mnogo godina igru koju su igrali Jore,Stemba,Joksimovic,Hamonds i ostali....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC