• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Malo, zaista malo!

Autor mondo.ba

U taboru šampiona Bosne i Hercegovine nezadovoljni zbog loše realiziacije u prvom porazu u Laktašima ove sezone u ABA ligi.

Košarkaši Krke prvi su ove sezone osvojili Laktaše.

POVEZANE VIJESTI

Petom neuspjehu „igosa“ kumovala je loša realizacija napada i mali procenat šuta izvan linije 6.75 što je posebno poslije utakmice naglasio strateg Aleksandrovčana Željko Lukajić.

"Samo 54 poena na svom terenu, samo 20 u drugom poluvremenu, 17 procenata uspješnosti za tri poena je zaista malo. Neke stvari za mene imaju i logičnost i opravdanje, ali ne želim da pravim alibi. Nama jeste problem ta tečnost u napadu, nama jeste problem rješavanje pojedinih situacija, ne čitamo igru u nekim trenucima i jednostavno morate imati iskustvo kada se ispred vas nađu igrači i timovi kakva je večeras bila Krka“, izjavio je Lukajić.

Da sve nije bilo tako crno, trener „igosa“ je pohvalno govorio u defanzivnoj igri svoje ekipe.

„Odbrana je bila dobra, ovako iskusnog protivnika svesti na 65 poena uglavnom znači da ste dobili utakmicu, ali jednostavno mi smo imali loš napad. U ekipu se uvukao strah, čak i kod igrača koji imaju epitet dobrih šutera. Izgubili smo prvu utakmicu na domaćem terenu, nije to strašno ali je sigurno da moramo napraviti dobru analizu i da vidimo šta možemo da popravimo".

Najefikasniji akter Aleksandrovčana protiv tima iz Novog Mesta bio je centar Miloš Komatina sa 15 koševa.

"Imali smo cijelu utakmicu katastrofalan šut za tri poena. Odbrana nije bila loša, ali jednostavno u napadu nismo pogađali otvorene šuteve što je Krka iskoristila, pogodila takve šuteve i slavila na našem parketu. Mi imamo sada dvije teške utakmice, Crvenu zvezdu u gostima i Budućnost na domaćem terenu, pokušaćemo barem jedan meč da pobijedimo i da se vratimo na pravi put", rekao je Komatina.

...
Izvor: YouTube

Za petu pobjedu, trener slovenačkog tima Ivan Velić, vjeruje da je zaslužna dobra taktika.

"Čestitao bih svojim igračima koji su odigrali vrhunsku utakmicu u taktičkom dijelu. Zatvorili smo tranziciju Igokee, iskontrolisali smo skok i sveli igru ’pet na pet’. Otvorio nam se šut kad je to bilo potrebno što je izuzetno bitno bilo u ovom meču i mislim da smo sa jednom dobrom kontrolom zasluženo dobili utakmicu. Ekipa Igokee je izuzetno jaka ali razlog njihove nešto lošije igre leži u našoj dobroj pripremi", podvukao je nekadašnji strateg Širokog.

Igokea poslije ovog poraza ima skor od četiri pobjede i pet neuspjeha, dok je Krka sa pobjedom više i porazom manje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC